“Reforme su san, cilj i način. I pitanje opstanka Srbije!”

0

Fonet/D. A.
Srbija zemlja koja beleži ozbiljan privredni rast: Aleksandar Vučić
 

Prema njegovim rečima, reforme su i jedini način da Srbija prestane da se bavi belosvetskim zaverama i počne da se bavi sobom.

– Dakle, reforme su i san, i cilj i način. Lično, mislim da su i pitanje opstanka, ne samo mog – a ne mislim da opstajem ako u njima ne uspemo – nego i opstanka Srbije – naveo je Vučić.

Premijer Srbije je dodao da veruje u "uređenu zemlju, sa izgrađenim putevima i prugama, novim fabrikama, ljudima koji rade, i koji se ničega više ne stide, najmanje sebe i svoje zemlje".

Vučić je, takođe, naveo da Srbiju vidi kao zemlju koja beleži ozbiljan privredni rast i koja je zaustavila dugogodišnji proces zaduživanja.

– Vidim nove industrije, investicije, poljoprivredu koja pravi razliku, vidim veze sa svetom, Evropom i regionom, preko novih puteva, železnice, velikog aerodroma – naveo je premijer.

Vučić je dodao da su reforme i "promena stanja duha jednog naroda, naviknutog na ulogu i žrtve i krivca, ubeđenog da od njega ništa ne zavisi, a opet spremnog da pogine za svaku od nerazumnih, a velikih, vrednosti koje mu razni mešetari prodaju".

– Reforme su, takođe, i ubeđivanje Srbije, ljudi koji u njoj žive, da nema nikakvih nagrada na nebu, ali da ima, sasvim dovoljno toga, na zemlji, za šta se treba potruditi – naveo je predsednik Vlade Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here