Rekonstrukcija Vlade je pitanje za Vučića

0

Ovde potpis

"Nije na meni da ja odgovaram na ta pitanja. To je pitanje za (premijera Srbije Aleksandra) Vučića koji će oceniti kako smo radili. Na nama je da radimo svoj posao, a i ovi ljudi ovde (u Ministarstvu) treba da rade svoj posao, bez obzira ko će biti ministar", rekao je Dačić na pitanje novinara kako komentariše medijske spekulacije da bi na mestu šefa diplomatije mogao da ga zameni lider Socijaldemokratske stranke, Boris Tadić.

 

"To je pitanje kojim se ja ne bih opterećivao. U pojedinim medijima se ta tema često spominje", rekao je Dacičh i dodao da mediji često izvrću njegove reči.

 

"Ja sam rekao da neću da komentarišem razne bajke, a u novinama je izašlo da Tadić priča bajke", naveo je Dačić i dodao da ga Tadić ne interesuje, odnosno, interesuje ga kao predsednik stranke, u smislu "koliko oni svi mogu da doprinesu našoj spoljnoj politici".

 

Dačić nije želeo da se izjašnjava ni o rekonstrukciji vojvođanske vlade.

 

"Ne bih se mešao u ta pitanja. Čak i politički gledano, Socijalistička partija Srbije ne učestvuje u Vladi Vojvodine, niti je zainteresovana za to", rekao je Dačić, koji je lider Socijalisticke partije Srbije (SPS).

 

On je ocenio da je "očigledno da su rezultati izbora u Vojvodini 2012. drugačiji nego sadašnje raspoloženje javnog mnenja".

 

"Tada je izborni sistem bio kombinovan i doneo je prednost jednoj stranci. To je tada bila Demokratska stranka. I to sve treba menjati i pripremati se za sledeće izbore", ukazao je Dačić i istakao da je "važno da postoji politička stabilnost u Srbiji".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here