Remek-delo Gudelja

0

Fantastičnim lob udarcem srpskog reprezentativca Nemanje Gudelja AZ je došao do pobede na gostovanju Bredi i vratio se na šestu poziciju na tabeli koja vodi u plej-of za Ligu Evrope. Herenven je nastavio očajnu seriju rezultata remijem sa Go Ahed Iglsom na domaćem terenu – 2:2, Den Hag i Cvole nisu bili toliko izraziti favoriti, ali su uspeli da ostvare važne pobede.
Za Holanđane nekarakteristično tvrdu utakmicu su odigrali Breda i AZ Alkmar, sa malim brojem šansi i mrtve igre na sredini terena. Sredinom drugog poluvremena, Gudelj je uputio fantastičan lob iskosa sa desne strane kaznenog prostora Brede, koji golman domaćih nije uspeo da zaustavi. Kapiten AZ je tako svom timu doneo novu, petu pobedu u sezoni.
Posle fantastičnog starta sezone, Herenven je upao u krizu i ne može da pobedi praktično nikoga. U poslednjih pet utakmica zabeležili su tri remija i dva poraza i tako pali na sedmo mesto Eredivizije. Go Ahed se zaleteo u prvom poluvremenu i do 30. minuta vodio sa 2:0. Očekivano je bilo da gosti padnu, pa je Herenven uspeo da izjednači u 84. minutu preko Raitale, ali to je bilo sve.
ADO Den Hag i Viljem su odigrali "pet plus". Domaći su vodili 2:0 posle 35. minuta i gola Kramera, međutim, Viljemu je prijala pauza pa su već u 62. minutu stigli do izjednačenja. Ipak, sudija u Hagu se potrudio da bodovi ostanu na domaćem terenu, pa je Alberg iz penala doneo pobedu zeleno-žutima.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here