Matić vladar iz senke

0

Čelzi je nastavio seriju odličnih rezultata ove sezone i po treći uzastopni put skinuo skalp Liverpulu (2:1 na Enfildu), a još jednu odličnu partiju odigrao je Nemanja Matić!
Srpski reprezentativac i jedan od najboljih vezista Evrope bio je praktično nepremostiva prepreka za fudbalere Brendana Rodžersa, posebno u drugom poluvremenu, kada je držao sve konce u svojim rukama.
Nova impresivna rola nije prošla neprimećeno, pošto je Matić pokupio pohvale saigrača i menadžera Žozea Murinja, koji je otkrio i jedan zanimljivi detalj. Naime, Matić je umesto njega održao izuzetno inspirativan govor pre početka susreta sa Liverpulom i pogurao ekipu do pobede, što je odmah posle meča potvrdio i kapiten Džon Teri. Matić je na kraju dobio i trofej za igrača utakmice!
– Moram da priznam – bio je veoma inspirativan govor – rekao je Teri s osmehom na licu i sipao pohvale na račun svog saigrača. – Svaki igrač ima priliku da to učini, a on je danas odradio fantastičan posao. Otkad se vratio iz Benfike potpuno je drugi igrač, drugačija klasa! Pravi je timski igrač i bio je najzaslužniji igrač u mnogim utakmicama od povratka.
Teri je u jednom dahu nastavio da hvali i kompletan tim, koji je došao do tri velika boda.
– Nijednog trenutka nismo bili u situaciji da ćemo izgubiti meč i to je ključ naše igre ove sezone.

 

Presrećan zbog pobede
Matić je bio izuzetno zadovoljan učinkom, ali i činjenicom da je Čelzi uzeo ceo plen.
– Radili smo žestoko kako bismo došli do pobede. Mislim da je ovaj trofej za igrača utakmice zaslužio svaki igrač Čelzija. Presrećan sam zbog tri boda, s obzirom na to da je bilo vrlo teško doći do njih. Liverpul je igrao vrlo dobro u prvom delu, ali smo mi u nastavku dodali gas i postigli odlučujući pogodak – zaključio je popularni Pauk.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here