Rezervisti ne odustaju od svojih zahteva

0

Kako jake policijske snage nisu dozvolile rezervistima da izađu na peron železničke stanice, oni su nastavili protestne šetnje pored pruge Beograd-Bar, zatim zgrade Policijske uprave, sve do reke Gradac, koja krivuda uz prugu Beograd-Bar.

 

Oko 300 rezervista, koji su se po četvrti put okupili u proteklom periodu, svratili su u novoizgrađenu bogomolju u centru Valjeva i upalili voštanice za poginule drugove.

 

Obraćajući se učesnicima protestnog skupa, ispred zgrade železničke stanice u Valjevu, ratni komandant Ljubomir Bradić, predsednik Udruženja boraca rata od 1990. godine u Valjevu i zamenik predsednika Kriznog štaba ratnih rezervista Srbije, rekao je da su mnoge porodice ostale bez dece, očeva, supruga, braće i sestara i da mnoge id njih imaju bolesne članove.

Ne odustaju od svojih zahteva: Rezervisti

"Želimo da poručimo odgovornima da ne odustajemo u našim zahtevima i da svi učesnici ratova, porodice palih boraca i ratni vojni invalidi traže od ovog društva da dobiju status kao što sve zemlje u svetu daju svojim borcima," naveo je Bradić.

 

Bradić je rekao da borci nisu krivi za uslove u kojima su ratovali i da se nada da će država Srbija i narod, kad-tad, prihvatiti njihove zahteve. Bradić je ponovio da, u svojim zahtevima, rezervisti ne odustaju od vraćanja invalidnina za porodice palih boraca i ratne vojne invalide na početni nivo, koje su umanjene za 25 odsto od januara 2009.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here