Rimac: Nisam optimista po pitanju Evrolige!

0

Dario Šarić
 

Trener poražene Cedevite Jasmin Repeša kazao je da njegova ekipa nije "ništa" odigrala, ali da mu je drago da su trofej osvojili Rimac i Dario Šarić, koje vidi kao svoju decu.

"Od početka nas niko nije video ovde. Borili smo se, krvarili i došli dovde, što je za većinu neočekivano. Mislim da nam je psihološko rasterećenje u odnosu na ostale tri ekipe. Bio sam na mnogo ‘fajnal forova’ i znao sam kako je to kad ste pod pritiskom. Ovo je stvarno prekrasna priča. To je to, sezona se nastavlja", rekao je
Rimac novinarima u beogradskoj Areni.

 

Cibona je pobedila Cedevitu sa 72:59 i tako osvojila Jadransku ligu, jedini trofej koji joj je falio u bogatoj riznici. Za najkorisnijeg igrača (MVP) proglašen je Dario Šarić, koji je ocenio da je trijumf "vukovima" doneo "košarkaški vic".

"Došli smo ovde kao Olimpijakos na ‘fajnal for’ Evrolige. Pokazali smo protiv Crvene zvezde da možemo da se nosimo i da imamo snage za završnicu. Pobedili smo i došla je Cedevita, za koju znamo kako igraju. Teško mi je da komentarišem utakmicu, bio sam u njoj. Odigrali smo brzu košarku i Cedevita nije mogla da nas prepozna. Imamo taj košarkaški vic više nego druge ekipe i to nam je donelo pobedu", rekao je Šarić novinarima.

 

Atmosfera na konferenciji za novinare sa zagrebačkim trenerima protekla je u prijateljskoj i veseloj atmosferi, punoj poštovanja.

"Čestitam Slavenu i stručnom štabu, apsolutno zasluženo su pobedili. Ovo je veliko remek-delo. Mi smo pre dva dana odigrali jednu od najboljih utakmica ove sezone, a danas nismo ništa. Ostali smo veliki dužnici sebi, navijačima i poslodavcima. Nije vreme da se govori o razlozima, falilo nam je svega: energije, mirnoće, sprovođenja dogovorenog… Šta je tu je, ide život dalje", rekao je Repeša.

 

Iskusni stručnjak kazao je da je imperativ pobede "vezao ruke i noge" njegovom timu.

"Ako već nisam ja osvojio, onda mi je drago da su to Slaven i Dario. Oni su mi kao deca. Šarić ima pobednički mentalitet koji se retko viđa i u igračima mnogo starijim od njega. Apsolutno zasluženo je MVP, to je veliki dobitak za hrvatsku košarku i Cibonu", rekao je Repeša.

 

Šarić je pre tri nedelje napunio 20 godina. On je sin nekadašnjeg igrača Šibenke Predraga Šarića, koji mu je, kako je rekao, usadio ljubav i poštovanje prema nekadašnjoj ligi SFRJ.

"Ovo je kao stara jugoslovenska liga u kojoj je igrao moj stari i koja mi je mnogo značila. Ovo mi je najveća pobeda u karijeri. Nije da je neka karijera, ali mi je ovo poseban trenutak u životu, da sam osvojio tu ligu, što je nešto kao jugoslovenska. Stari mi je od malena pričao o njoj i tamošnjim igračima i puno mi ovo znači",
rekao je Šarić.

 

"Biću loš, ali mi je posebno drago što sam pobedio trenera u reprezentaciji… nadam se da će me zvati ponovo", dodao je on i izazvao smeh svih prisutnih.

 

Novinari su pitali Rimca i da li će Cibona uspeti da se snađe za finansije za igranje u Evroligi, ali je Rimac kazao da nije optimista.

"Kod nas je sve teško, tako da nisam optimista kada je to u pitanju. Ja sam pre za kompletni remont", rekao je Rimac.

 

On je kazao da ima ambiciju da ostane u Ciboni i učestvuje u njenom vraćanju na staze stare slave.

"Imam veliki motiv da s tom Cibonom napravim nešto dugoročno. Pomoćnik Jurica Golemac i ja imamo entuzijazam da vratimo Cibonu tamo gde pripada, počev od mlađih kategorija. Mislim da Zagreb i klub imaju snage za to. Ovaj trofej nam je dobro došao da pokažemo da nismo šarlatani", rekao je Rimac.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here