„Roditelji, bojkotujmo plaćanje vrtića“

"Priznali da su nas krali, izvinili se i opet obradila sve zahteve za regresiranje i odštampala rešenja po starom?! Kkao ih nije sram??" (Foto: Ilustracija)
 

– Pitam sad roditelje u Beogradu da li su dovoljno voljni i pametni da se udružimo i svi plaćamo samo zakonskih 20 odsto od ekonomske cene? Zašto bismo trošili novac na advokate i kolektivne tužbe, kada samo možemo da se pozovemo na zakon i kolektivno ga ispoštujemo, sve dok nam ne pošalju nova rešenja sa umanjenim cenama, kazala je Lana Kostić za roditeljski portal Bebac.

 

Njeno dvoje dece ide u vrtić na Zvezdari, a ona je kazala da je po cenama koje je obračunala gradska uprava, cena boravka njene dece u vrtićima oko 16.000 dinara, za šta ona nema novca da plati.

 

Lana Kostić je upitala kako je moguće da je uprava grada, posle javnog priznanja da je godinama "potkradala" roditelje i izvinjenja jer sad nema odakle da vrati taj novac, ipak obradila sve zahteve za regresiranje i odštampala rešenja po starom.

 

"Od 1. januara vas više nećemo krasti" (?!)

 

– Kako ih nije sram da nam posle svega pošalju overeni papir na kom piše da je naše učešće 72,8 odsto? Bez srama nas obaveste da ćemo tako plaćati u narednih godinu dana, iako su obećali da će od 1. januara, a možda već od decembra da smanje cenu i prilagode je zakonu?, kazala je Lana Kostić i ocenila da "nije normalno" da isti oni koji prvo priznaju da je nešto protivzakonito, nekoliko dana kasnije traže od roditelja da poštuju tu nezakonitu odluku ili će im deca biti izbačena iz vrtića.

 

Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda saopštio je da su rešenja stigla po starom obračunu koji se koristio poslednjih 20 godina, jer novi, sa novoformiranim cenama, nije odobren u Ministrastvu prosvete, koje "još radi na  usvajanju novog pravilnika", preneo je portal Bebac.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime