Zajedničko pismo Evrolige, Zvezde i Galatasaraja!

0

Tragična smrt Marka Ivkovića kao opomena svima
 

Ovo je jedna od tri najjače poruke koju su u zajedničkom pismu javnosti u Barseloni potpisali predstavnici Evrolige, KK Crvena zvezda i KK Galatasaraj. Svi klubovi, računajući i dva pomenuta, dužni su da ubuduće učine sve što je moguće, kako u dvorani, tako i van nje, kako se nikada više ne bi ponovila tragedija koja je potresla košarkašu Evropu i šire od toga.

 

Uvidevši kakav stepen mržnje između dela navijačkih grupa je nastao posle 21. novembra i kobne istanbulske noći, kao i jasne pretnje smrću koje stižu iz Istanbula, predsednik i izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu zatražio je i od Crvene zvezde i od Galatasaraja da učine sve što je u njihovoj moći na smirivanju navijačkih strasti i stvaranju sportske atmosfere, jer su u Barseloni svesni da će se putevi srpskim i turskim, ali i grčkim i turskim, odnosno ruskim i turskim klubovima sigurno često preplitati i ove i narednih sezona.

 

Sve utakmice Evrolige i Evrokupa ove nedelje počeće minutom ćutanja u znak žalosti za navijačem Crvene zvezde, ubijenim prošle nedelje u Istanbulu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here