Rođaci žrtve hteli da linčuju ubicu!

0

Aleksandar je, prema glasinama, navodno oskrnavio Mirelu i na telu joj urezao simbole
 

Policija je u ponedeljak dovela Aleksandra do mesta na kojem je 9. oktobra s više uboda kuhinjskim nožem ubio svoju devojku Mirelu. Međutim, prilikom pokušaja rekonstrukcije zločina, gnev je pokuljao iz članova Mireline porodice koji su se takođe našli ispred stana u kojem se dogodio krvavi zločin. Pripadnici specijalne jedinice austrijske policije Kobra morali su da intervenišu koristeći čak biber-sprej protiv članova porodice ubijene.

Slučaj kanibalizma?

Aleksandar je posle hapšenja 9. oktobra priznao zločin, ali motiv ubistva mlade Bosanke nije saopšten. Zbog toga se u medijima spekulisalo od toga da je reč o ubistvu iz ljubomore, pa sve do toga da je reč o ritualnom ubistvu i čak kanibalizmu! Aleksandar je, prema glasinama, navodno oskrnavio Mirelu i na telu joj urezao simbole. Sve to je, međutim, ostalo nepotvrđeno budući da tužilaštvo odbija svaki komentar dok traje istraga.

Inače, rekonstrukcija zločina je trebalo da se odvija bez prisustva javnosti, a članovi Mireline porodice su najavili da neće doći.

– Aleksandar je dovezen iz zatvora uz policijsku pratnju. Iz kombija je izveden pod policijskom zaštitom i s kapuljačom na glavi, a čitavom događaju su prisustvovali sudija, državni tužilac, veštak i advokati. Aleksandar je trebalo da na licu mesta pokaže šta se dogodilo kobne noći, ali je on hladno i ne pokazujući baš nikakve emocije odbio da govori, baš kao i njegova majka koja je bila prisutna – javili su austrijski mediji.

Posle dvadesetak minuta Aleksandar je vraćen u kombi, ali prilikom izlaska iz zgrade članovi Mireline porodice su pokušali da ga napadnu!

– Oni su trčali za vozilom u kojem je bio osumnjičeni i vikali: "Ubico, zašto te štite?" Jedan pripadnik Kobri je čak morao da Mirelinom ocu zapreti oružjem da bi ga smirio – pišu mediji.

Povodom ovog incidenta oglasio se i Ortvin Lampreht, portparol policije.

– Niko nije povređen i niko nije uhapšen, a pripadnici Kobri su bili prisutni jer je sud tražio da budu obezbeđenje prilikom rekonstrukcije zločina – rekao je Lampreht.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here