Tanjug
Milorad Pupovac

Ponižavanje SDSS u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj, a segregacija tih poslanika jeste segregacija Srba u Hrvatskoj, rekao je Milorad Pupovac, predsednik najveće srpske stranke u Hrvatskoj.

Pri kraju su pregovori o sastavu nove vlade u toj zemlji, a potencijalni koalicioni partneri HDZ, sa kojima je SDSS sada u vlasti, uslovljavaju ulazak u koaliciju izbacivanjem ove stranke.

Pupovac je rekao da će se njegova stranka o ovom pitanju izjasniti kada dođe vreme za to, ali i da se “neće dugo čekati”.

– Prst na čelo, a ne nešto drugo kao što se sad stavlja na SDSS, jer SDSS niti je meta niti je politički Pedro, niti će biti. Ne samo dok ja stojim pred vama, nego i kad stane neko drugi. Nismo od juče i nismo ništa manje važni za ovu zemlju kao što su svi drugi, naročito oni koji misle da su najvažniji od svih – poručio je Pupovac.

Najavio je razgovor predstavnika kluba nacionalnih manjina, a nakon toga su, kako je rekao, mogući i drugi razgovori.

– I dalje smo jedinstveni i ostaćemo jedinstveni, nezavisno od toga kakva naša odluka bude bila i kakva se činila spolja – naveo je lider SDSS.

Rekao je da je sa premijerom Andrejem Plenkovićem razgovarao i da tom prilikom nije mogao da stekne utisak o odricanju, bilo da je reč o, kako je naveo, u odnosu premijera prema manjinama ili odnosu manjinskih predstavnika prema premijeru.

Dodao je da su Mađari odlučili da podrže Plenkovića, ali da će konačni stav izneti posle zajedničkog sastanka.

– Bićemo jedinstveni u ostvarivanju ciljeva i odluke koju ćemo doneti. Čeka nas ne laka odluka – istakao je Pupovac.

Domovinski pokret, ključni mogući partner HDZ je u kampanji tvrdio da sigurno neće formirati vlast sa HDZ, sa SDSS Milorada Pupovca i platformom Možemo!.

Lider DP Ivan Penava je gradonačelnik Vukovara i bivši HDZ-ovac, koji je tu stranku napustio zbog sukoba sa Plenkovićem. Domovinski pokret, na čijem je čelu, je mlada politička opcija, osnovao ju je pevač Miroslav Škoro i uglavnom je okupila bivše nezadovoljne i razočarane HDZ-ovce. Penava je nasledio Škoru, koji se iz politike povukao zbog sukoba u pokretu.

Penava je, inače, u Hrvatskoj prepoznat po svojim nacionalističkim stavovima, što je pokazao i prošle godine, pred obeležavanje godišnjice pada Vukovara, kada je poručio da onima kojima smeta ustaški poklič “za dom spremni” na grbu HOS i ustaško slovo “U”, ne treba da dolaze u Vukovar.

Istaknuti je borac protiv ćirilice u Vukovaru i borac protiv dvojezičnih tabli na tamošnjim institucijama. Tvrdi da ništa nema protiv srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, ali ima protiv Milorada Pupovca i njegovog SDSS, kojeg optužuje da je “promoter velikosrpske politike”, te da je on “dokaz da postoji kontinuitet velikosrpske politike u Hrvatskoj” i da je “Vukovar epicentar kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije”.

Iz Plenkovićevog HDZ- kažu da Srbi, koji su do sada bili deo vlasti, formalno možda neće biti u vladi, ali da im se status neće menjati.

4 COMMENTS

  1. Ova stranka je bila samo u interesu nekih pojedinaca prije svega Pupovca,oni nisu vodili brigu o nasem narodu.Izbacivanje ovih uljeza moze biti i bolje za nas narod.

  2. Suncokreti nikad nisu ni trebali da budu. Sta su to oni sprecili sat nije ova mrzca srba drzava usvojila protiv srba. NISTA.

  3. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here