Rok klan festival: Evociranje uspomena iz mladosti

Vestionline, Tanjug
0
pixabay.com
Foto; Ilustracija

U okviru tradicionalne muzičke manifestacija 36. “Muzička jesen”, sutra uveče u Jagodini će biti održan šesti “Rok klan” festival, a prethodiće mu promocija monografije u Kulturnom centru o prethodnih pet fstivala.

Promocija monografije biće održana u 18.45, a “Rok klan” festival, na kome će biti evocirane uspomene iz mladosti, počeće u 20 sati, rekao je danas novinarima predsednik Organizacionog odbora Dobrica Veselinović.

Festival će otvoriti član nekadašnje jagodinske grupe sa kraja šezdesetih “For boys” Dragoljub Jakić.

– Ovogodišnji festival će se odlikovati većim brojem izvođača i gostiju, nastupaće zajedno muzičari starije, srednje i mlađe generacije – rekao je Veselinović.

On je najavio da će nastupiti Anđelina Cvetković, Veljko Gligorijević, Danijela Milijević, Danilo Jokić, Dina Vulović, Zorana Janković, Igor Miladinović, Jovan Petrović, Milena Nestorović i Teodora Aleksandrović, kao i gost iz Beograda Dejan Petković.

Zahvaljujući Turističkoj agenciji “Atlantik”, organizovan je besplatan prevoz autobusima od Beograda do Jagodine, za Jagodince koji žive u Beogradu i druge zainteresovane za festival.

Jagodinska rok scena je nastala krajem 1963. godine i sa “određenim oscilacijama, uspela je da se održi do današnjih dana”, istakao je Veselinović i izrazio nadu da će “nastaviti i dalje da postoji, mlađi muzičari će zameniti starije ali će ideja ostati ista”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here