Vesti
PONOVO NA VISINI ZADATKA: Brajan Adams

Kanadski muzičar Brajan Adams oduševio je brojne fanove u beogradskoj Areni, a pre nego što je izašao na binu salom je proleto gumeni automobil sa natpisom turneje “So happdž it hurts”.

Legendarni muzičar je dočekan ovacijama i aplauzom, a koncert je započeo pesmama ” Can’t Stop This Thing Nje Started”, “Someboddž”, “Please Forgive Me” .

“Zdravo, moje ime je Brajan. Naredn dva sata biću vaš pevač. Možete otići, ali nećete. Otpevaću pesme koje se setim. Ako nešto zaboravim, vi ćete mi reći šta sam propustio. Ipak je to 16 albuma”, rekao je Adams i dodao:

– Sledeću pesmu koju ću izvesti sam posvetio mom ocu, koji je preminuo pre nekoliko godina – rekao je pevač i izveo numeru “Shine a Light “, a publika je Arenu osvetlila mobilnim telefonima.

Posebnu emociju izazvala je pesma “Summer of 69” koja je mnoge vratila u neka davna, lepša vremena, pa su već na prve taktove fanovi, među kojima sve generacije skočili na noge i zaigrali. Usledile su balade “I can’t stop loving džou” i “Have džou ever realldž loved a njoman “…

Adams je ipak, za jedan veliki hit imao posebnu posvetu.

– Sledeću pesmu posvećujem njoj, jednoj i jedinoj Tini Tarner. Bila je najbolja! Izgubili smo je ove godine, nažalost… Bila mi je veliki prijatelj, neko ko me prihvatio i sa kim sam bio dugo na turneji – rekao je Adams i otpevao “It’s onldž love”, koju je svojevremeno pevao u duetu sa kraljicom rokenrola.

Dugo se nagađalo u medijima da će posebna gošća na koncertu biti Bijonse, ne bi li u Tininu čast izvela ovu duetsku pesmu, ali to se ipak nije dogodilo. Specijalitet ove turneje je mogućnost publike da u poslednjih pola sata naruči od izvođača ono što želi da čuje, pa je po želji devojke iz publike Adams otpevao “Onldž the strong survive”.

– Živimo u ludom svetu. Ljudi se ubijaju svakodnevno. Ja želim mir. Svima želim srećan Božić. Mislite na one koji su stradali. Ako možete nekome da pomognete, uradite to – rekao je Adams i izveo pesmu “Ćristmas Time”, kojom se oprostio od publike u Areni.

Brajan Adams i njegov bend i ovog puta su bili na visini zadatka, a rok zvezda još jednom je dokazala zašto je veliki muzičar. Ponudio je ono što ga u skoro četiri i po decenije dugoj karijeri i dalje oblikuje kao izvođača, surovi profesionalizam i savršeno uigrani bend.

Lepa najava i pozdrav majci

Brajan Adams je predstavio svoj bend, koji se povukao sa scene. Ali to nije bio kraj. On je rekao da je sledeću pesmu napisao sa 18 godina i da je tada svojoj majci saopštio da napušta školu i da se pridružuje rokenrol bendu. Majka ga je podržala, a Brajan je tada dobio i klavir. Inače, Brajanova majka ima 95 godina i Adams ju je pozdravio. Sve ovo je bila je najava za pesmu ” Straight From the Heart”, koju je muzička ikona 90-ih izveo uz pomoć akustične gitare i usne harmonike. Iako je koncert potrajao duže od obećana dva sata, vremena nije bilo baš za sve najveće hitove. Ovo je treći put da Brajan Adams nastupa u Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here