Rolan Garos: Muke Đokovića do osmine finala!

0

 Novak Đoković
 

Rezultat je bio 6:3, 6:2, 6:7 (2:7), 6:4, a meč je trajao 190 minuta.

 

Prvi brejk je viđen u trećem gemu, od strane hrvatskog tenisera, koji je iskoristio prvu šansu da oduzme servis drugom igraču sveta (2:1). Novak je uzvratio u šestom gemu, kada je iskoristio drugu od tri vezane brejk lopte (3:3), ali je nastavio sa promenljivom igrom. Tako je već u narednom gemu bio na ivici da izgubi servis (jedna brejk lopta za protivnika), ali se izvukao i već u sledećem gemu je prelomio set, na servis Karlovića (5:3). Tada je iskoristio treću, ujedno poslednju vezanu brejk loptu u tom gemu.

 

Uz dosta muke je Čilić uspeo da prekine Novakovu seriju (pet gemova iz prvog dela) na početku drugog seta, ali nije imao snage za više od toga, pošto je izgubio već sledeći gem na svoj servis i brzo izgubio nadu u drugom setu.

 

U trećem setu Đoković nije iskoristio pet prilika da oduzme servis protivniku u prva dva gema i dozvolio je Čiliću da se vrati u meč, pa je Hrvat stigao brejkom do 4:2. Usledio je brz odgovor Novaka, a nova drama je viđena u 12. gemu. Čilić je vodio sa 6:5 i imao je set loptu na servis Srbina, koji se izvukao u tim trenucima i izborio taj brek, gde nije imao snage i da završi meč.

 

Ušlo se u četvrti set, u kojem je Novak dodao gas, oduzeo je servis protivniku već u drugom gemu i činilo se da bi to mogao da bude prelomni trenutak meča. Ipak, nije mogao bez drame već u narednom gemu, ali je serijom od pet poena posle 0:40 poveo sa 3:0. Umesto završnice bez nervoze, usledila je nova drama – 4:4. Ipak, na tome se završilo, a Čilić je duplom servis greškom kod meč lopte za Đokovića stavio tačku na ovaj meč (6:4).

 

Ovo je Novakova deveta pobeda iz isto toliko međusobnih duela sa Čilićem.

 

Protivnik u osmini finala će mu biti bolji iz duela između Francuza Žo-Vilfreda Conge, 13. nosioca i Poljaka Jiržija Janoviča, 22. "kosturaša".

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here