RTS: Nismo umešani u SMS prevaru

0

 

Menadžment RTS-a se, saglasno svom delu moralne odgovornosti i čuvajući stečeno poverenje građana u Javni servis, izvinjava srpskoj javnosti, navodi se u saopštenju.

Saopštenje Kolegijuma, kako se navodi, zasnovano je na rezultatima dosadašnje istrage i saopštenju specijalnog tužioca za organizovani kriminal.

Zbog zakonske nemogućnosti da ovakve igre sam kontroliše, RTS naglašava da ubuduće neće emitovati SMS licitacije ili slične nagradne igre, navodi se u saopštenju.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je Tanjugu da je od organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za SMS prevare, oduzeto 20 vozila i tri stana.

Radisavljević je objasnio da je među zaplenjenim vozilima bilo 18 automobila marke "fiat punto", a da su pronađeni jedan "pasat" i jedna "škoda oktavia".

Tužilac Radisavljević je kazao da su vozila i stan zaplenjeni u istrazi od 18. januara do 25. febraura, a da je pronađeno još 40 vozila i da se sumnja da su ona dodeljena u nagradnim igrama tokom 2009. godine.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su umrežili oko 20 računara i 200 telefona i, koristeći softver koji je kreirao Predrag Bećirić iz Beograda, prevarom dolazili do dobitaka u SMS nagradnim igrama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here