Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 12. 06.

Bioskop: Smrt čoveka na Balkanu

Film je crna komedija o balkanskom mentalitetu snimljena u neprekinutom kadru. Usamljeni kompozitor izvršava samoubistvo pred veb-kamerom svog računara. Privučene zvukom pucnja, u stan dolaze njegove komšije, koje čekaju da stignu hitna pomoć i policija. Međutim, tada započinje serija farsičnih izlazaka i ulazaka – agenata za nekretnine, pogrebnika, bolničara, dostavljača pice.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 13. 06.

Američki san: Srpski dan

U San Dijegu u Кaliforniji i ove godine organizovan je Dan Srbije.
Dragan Rakonjac, autorskom reportažom prenosi nam utiske sa skupa koji okuplja Srpsku zajednicu tog regiona.To je prilika kada se svi prisutni podsete na tradicionalne vrednosti Srbije koje naši ljudi čuvaju i neguju na Američkom kontinentu.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 14. 06.

Bioskop: Orkanski visovi 1. i 2. deo

Nahoče Hitklifa odgajila je bogata porodica Ernšo u Jorkširu, a on im se kasnije sveti. Ne poštujući upozorenje svog oca Edgara Lintona da ne prelazi granice imanja, mlada Кetrin otkriva da su njen šarmantni, ali bolešljivi rođak i muževni Hariton bezdušno prezreni i zlostavljani sinovi bogatog Hitklifa na imanju Ernšoovih…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 15. 06.

Muzički program: Bunt rok Festival – finale

U borbi za titulu pobednika i ostale nagrade je deset finalista, dok će u revijalnom programu nastupiti Кonstrakta i “Zemlja gruva“. Nakon održana dva polufinala, tokom kojih se predstavilo 20 bendova i autora, u emisiji ćete saznati ko će od deset finalista osvojiti čuvenu “munju“ – pobednički trofej sedmog izdanja Bunt rok festivala.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 16. 06.

Gastronomad: Pite iz Epira

Tragom priča o divnoj prirodi i sačuvanoj kulinarskoj tradiciji naš gastronomad Кatarina Petrović Кaja posetila je epirski deo Grčke i u selu Aristi naučila kako se priprema tradicionalna pita sa planinskim biljem i fetom. Takođe je istražila pojedine srednjovekovne tragove srpskog prisustva u ovoj oblasti.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 17. 06.

Serijski program: Jutro će promeniti sve ( za slepe i slabovide)

Redakcija RTS Planete u saradnji sa Savezom slepih Srbije je pripremila novi format audio deskripcije igranog programa RTS namenjen slepim i slabovidim osobama. Ovog puta, u izbor je ušla tinejdžerska serija “Jutro će promeniti sve” u 39 epizoda.

Nedelja, 18. 06.

Fantastična planeta: Stres

Nastavak putovanja svetom, ovoga puta istražujući kako različite kulture reaguju na stres, kako se bore protiv njega i gde pobeđuju, a gde gube bitku. Vladimir Banić prvo ide u Mančester gde ima priliku da prisustvuje turniru u boksu golim šakama, da bi zatim posetio London, a naposletku i Japan gde će konačno pronaći mir u zen hramu.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here