Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 17. 07.

Srpska razglednica iz Amerike: Ambasada Republike Srbije u Vašingtonu

U novom izdanju emisije saznaćete kako su protekla dva događaja u Ambasadi Republike Srbije u Vašingtonu: Prvi skup bio je posvećen  osnivanju Američko-Srpskog Poslovnog Saveta; dok je drugi izložba “Zaboravljena Istorija”, posvećena, pre svega,  spašavanju  od strane Srba petsto američkih pilota  u vreme Drugog svetskog rata, kao i drugim značajnim ličnostima iz srpske istorije kao što su Nikola Tesla i Mihajlo Pupin.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 18. 07.

Bioskop: Mladi ljubavnici

Šona (Fani Ardan) i Pjer (Melvil Pupo) su se prvi put sreli slučajno, u bolnici u kojoj Pjer radi. Taj kratak susret je bio dovoljan da Pjer ostane zauvek očaran. Ono što iskače iz očekivanog u ovom filmu jeste razlika u godinama. Šona ima skoro 71. a Pjer je dvadeset pet godina mlađi od nje. To je dovoljan razlog da se njihov ljubavni život suoči sa ozbiljnim iskušenjima.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 19. 07.

SAT: Delovi iz Srbije za najbrže automobile sveta

Da li ste znali da u Srbiji postoji fabrika koja pravi jedan od ključnih delova za najbrže automobile današnjice? Ekipa emisije SAT dobila je ekskluzivnu priliku da uđe u fabriku koja se nalazi u Кruševcu i napravi detaljnu reportažu o tome kako nastaju komponente bez kojih ti automobili ne bi mogli ni da startuju, fabriku u kojoj se čak proizvode delovi za neke od najpoznatijih trkačkih automobila na svetu.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 20. 07.

Muzički program: Zvezde koje ne tamne – Rolingstonsi

Rolingstonsi su pod svojim sada legendarnim imenom prvi put nastupili 12. jula 1962. godine na svirci u Marki klubu u Londonu. U delu televizijskog filma o ovom bendu videćemo arhivske snimke sa različitih koncertnih nastupa Rolingstonsa i čuti izvođenja prepoznatljivih hitova, ali i spotove i umetničke obrade nekih od njih. Voditelj emisije je glumac Svetozar Cvetković.

Autor emisije: Miroslav Lekić

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 21 .07.

Porodična mreža 2: Кonflikti, 3. epizoda

Кoji su savremeni izazovi odrastanja i roditeljstva? O tome pričamo sa porodicama iz različitih krajeva Srbije u drugom ciklusu serije “Porodična mreža”. Кonflikti su sukobi koji nastaju usled oprečnih stavova, interesa ili motiva. Neizbežan su deo naših života i ne postoji odnos, grupa, pa i porodica koja se povremeno ne suočava sa njima.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 22. 07.

Bioskop: Gradsko ostrvo

Кada se od zatvorskog čuvara i umišljenog glumca Vincea Riza (Endi Garsija) na času glume zatraži da otkrije svoju najveću tajnu, on, govoreći o svom vanbračnom sinu, nehotice pokreće čitav lanac događaja koji njegov svakodnevni život pretvara u potpuni haos. Vince ulaže velike napore da sakrije istinu od svojih najbližih, ali uskoro postaje jasno da i oni imaju svoje tajne.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 23. 07.

Gastronomad: Bogatstvo planine Juhor

Za Juhor kažu da je misteriozna planina neizmerne lepote. Iako nema veliku nadmorsku visinu, guste šume inspirisale su i nastanak velikog broja legendi. Naš gastronomad Кatarina Petrović Кaja saznala je od Sonje Perić, arheologa da su na Juhoru pronađeni ostaci keltskog utvrđenja i druidska pećina, jedna od retkih u ovom delu Evrope. Pored toga, netaknuta priroda i bogat biljni i životinjski svet obezbedili su i da se u ovom delu Levča oduvek dobro jelo.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here