Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 06. 03.

Fantastična planeta

U dvadeset jednočasovnih epizoda novinar Vladimir Banić opisuje svet kakav danas poznajemo kroz teme koje su zajedničke za celu planetu, a opet specifične za svaku kulturu, objašnjavajući ih iz ugla svake zemlje ponaosob.

Gledaoci će tako pored uzbudljivog sadržaja i probranih, ekskluzivnih sagovornika, imati priliku da u svakoj epizodi zaista proputuju sa kraja na kraj sveta.

Autor serijala: Vladimir Banić

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 07.03.

Sasvim prirodno: Ko sme-taj može

On je Jovica Spajić, a neki ga zovu “Ultra-Jovica”. On je porodičan čovek, pripadnik specijalne antiterorističke jedinice, sportista, i to jedan od najboljih na svetu. Ali, njegova disciplina nije poznata širokoj javnosti, toga se ne igraju deca, to ne pokušavaju neiskusni, to je opasno po život. A zašto on to radi, pogledajte u emisijama.

Autor serijala: Jovan Memedović

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 08. 03.

Srpska razglednica iz Amerike: Vašington, Nort Port, Čikago…

U novom izdanju emisije Srpska razglednica iz Amerike, koju priprema i vodi Aleksandar Žigić, posetićemo Vašington, Floridu i Čikago.

Na početku emisije pratićemo posetu ministra spoljnih poslova republike Srbije, Ivice Dačića. U drugom delu emisije videćemo detalje sa Srpskog festivala na imanju Crkve Sveti Sava u gradu Nort Port na Floridi.

Autor serijala: Aleksandar Žigić

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 09. 03.

Narodne nošnje Srba

Prikazujući nošnju kao deo mozaika našeg kulturnog nasleđa, vodićemo Vas kroz pedeset pet predeonih celina srpskog etničkog prostora. Tako ćemo upoznati i podsetiti se bogatstva ovog važnog segmenta nacionalne kulture. Po odeći se međusobno poznajemo i prepoznajemo, njom se predstavljamo drugima.

Autor: Ivan Terzić

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 10. 03.

Programski arhiv RTS Planete: Neobavezno

Serijal predstavlja živo svedočanstvo svakodnevnog života i naličja Jugoslavije ‘70-tih i ‘80-tih godina prošlog veka.

Tadašnje, vrlo razvijeno urbano društvo suočilo se sa izazovima i fenomenima kulture zapadnog sveta. U ovom serijalu životne priče običnog čoveka ponekad nose skrivene epopeje i fantastične drame koje je kamera diskretno zabeležila.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 11. 03.

Serija: Vera

Špijunski triler s elementima melodrame inspirisan istinitom pričom o srpskoj Mata Hari, Veri Pešić.

Serija u deset epizoda paralelno prati dva horizonta radnje: prvi sa akcionim, špijunskim karakterom; dok je drugi vezan za unutrašnju psihološku dramu glavne junakinje u kontekstu tajne njenog porekla koja neće ostati bez uticaja kako u Verinom privatnom životu, tako i u špijunskoj karijeri.

Scenario i režija: Nedeljko Kovačić

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 12. 03.

Bioskop: Sudija (2015)

Sudija, Mišel Rasin je strog prema sebi kao i prema drugima. Nije preterano omiljen u svojoj zajednici, ali ga svi poštuju. U veoma delikatnom trenutku života, kada se nalazi u sred razvoda braka, započinje težak sudski proces koji će u njegovu sudnicu kao porotkinju uvesti Brigit. Ponovni susret sa Brigit počinje da menja život strogog sudije iz osnova.

Reditelj i scenarista: Kristijan Vansan

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here