Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 08. 04.

Američki san: KOLOFEST 2024.

U prostorijama crkve Sveti Sava u San Gabrijelu u Kaliforniji nedavno je priređen tradicionalni festival folklora – KOLOFEST 2024, koji je okupio učesnike iz više gradova saveznih država Zapadne obale Amerike. Oko 180 igrača iz Nevade, Arizone, Kalifornije sreli su se ponovo, nastupali i družili se.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 09. 04.

Bioskop: Šta god uspeva

Boris Jelnikov je razveden samac, živi u Njujorku i ne krije svoju mizantropiju. Slučajno sretne Melodi Selestin, naivnu devojku iz Misisipija koja je pobegla od kuće, i dopusti joj da privremeno živi u njegovom stanu. Devojka nije obrazovana, pa Boris počinje da oblikuje njene poglede na svet, ali tako da odgovaraju njegovim. Vremenom, njihov skladan život se narušava kada Melodini roditelji otkriju gde živi. Tada započinje lanac povezanih događaja koji će dovesti do neočekivanih epiloga.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 10. 04.

SAT: Ilegalni bicikli na struju bez kazne

Novi propisi nametnuli su brojne obaveze vlasnicima električnih trotineta i sada je pravi trenutak da se ponovo javno pita ono što redakcija emisije SAT već tri godine ističe i ne dobija odgovor – kako je moguće da prepravljeni električni bicikli, brži i opasniji nego mopedi, ne podležu nikakvim zakonskim pravilima.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 11. 04.

Muzički program: Veselo veče

Povodom 100 godina trajanja i uspeha Radio Beograda, u produkciji Radio-televizije Srbije kreiran je novi igrani TV format Zabavnog programa, posvećen bogatoj istoriji najstarijeg elektronskog medija na Balkanu i najlepšoj narodnoj muzici. “Veselo veče” otkriva atmosferu redakcije u kojoj marljivo bitišu “mali ljudi iz Radija”.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 12. 04.

Srbija na vezi – portreti: Đorđe Kadijević, anegdote

Reditelj Đorđe Kadijević vratio nas je u osamdesete godine prepričavajući dogodovštine sa snimanja serije “Vuk Karadžić”. Blistavog uma, priseća se detalja i živopisno nas uveo u ambijent snimanja ove čuvene serije. Đorđe Kadijević je reditelj, istoričar umetnosti, likovni kritičar i univerzitetski profesor.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 13. 04.

Serijski program: Koža

“Koža” je priča o muzičaru, bivšem narkomanu i dileru droge kome je ime Slobodan Milošević i koji, nakon višegodišnjeg izdržavanja zatvorske kazne zbog šverca dvadeset kilograma kokaina u Holandiju, biva pušten na slobodu iz zatvora u Hagu. Dolaskom u rodni grad Slobodan pokušava da pronađe svoje mesto u društvu i sistemu koji je odavno promenjen i u kojem vladaju neka nova pravila koja su njemu nepoznata.

Sve epizode serije dostupne na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 14. 04.

Sportski program: Bili smo prvaci sveta

Dokumentarna serija “Bili smo prvaci sveta” svedoči o tome kako je nastala čuvena jugoslovenska škola košarke. Kroz sećanja četvorice njenih utemeljivača – Nebojše Popovića, Bore Stankovića, Radomira Šapera i Aleksandra Nikolića – kroz njihovo sazrevanje i zaljubljivanje u košarku, prikazano je i stasavanje ideje koja ih je ujedinila i od njih napravila svetski priznate legende sporta.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here