Rukometašice Srbije poražene od Španije

0

Ovo je prvi poraz izabranica Duška Milića u kvalifikacionom ciklusu nakon dve pobede na startu, dok su Španjolke ostvarile i treći trijumf.

 

U tvrdoj i izjednačenoj utakmici Španjolke su prvu ozbiljniju prednost ostvarile u 20. minutu kada su povele sa tri gola razlike (8:5). U 27. minutu ona je iznosila i četiri gola prednosti (12:8), ali su Srpkinje do odmora uspele da postignu dva gola.

 

U nastavku meča Srbija predvođena golmanom Slađanom Đelić sjajnom igrom, pre svega u odbrani, dolazi do izjednačenja (12:12) u 36. minutu. U narednih desetak minuta viđen je veoma ujednačen meč, a Srpkinje su do prve prednosti nakon starta utakmice došle u 52. minutu kada je na semaforu stajalo 18:17. Ipak, iskusnija Španija je uspela da u odlučujućim momentima dođe do prepoznatljive igre u kojoj je dominirala najbolja igračica Marta Mange i na kraju ostvari trijumf 21:20, koji je praktično vodi na završnicu Evropskog prvenstva.

 

Treba spomenuti da u poslednjem minutu sudije nisu "svirale" očigledno igranje nogom jedne od igračica Španije, već su im vratile loptu, a onda su u poslednjim sekundama propustili da dosude čist prekršaj i sedmerac za srpku selekciju.

 

U pobedničkom timu najefikasnija je bila Karmen Martin sa osam golova, dok je pomenuta Mange postigla četiri, sve u poslednjih sedam minuta. U srpskom timu, Katarina Krpež pet golova, dok su Jovana Bartošić i Sanja Damnjanović postigle po četiri gola. Srbija je bila oslabljena neigranjem Andree Lekić, Suzane Ćubele i Jelene Trifunović.

 

Španija je zadržala prvo mesto u grupi sa šest bodova, dok Srbija na drugom ima četiri, koliko i trećeplasirana Turska koje je bila bolja od autsajdera Grčke 27:14.

 

U narednom kolu Srbija gostuje u Španiji, a taj meč na programu je u nedelju 4. aprila u 13 sati.

 

Prve dve ekipe iz svake grupe obezbediće plasman na Evropsko prvenstvo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here