Tanjug/AP
Sirija

U vazdušnom napadu na bazu proturskih pobunjenika na severozapadu Sirije, poginulo je 50 i ranjeno isto toliko boraca, saopštio je predstavnik sirijske opozicije.

Napad je izveden na poslednje pobunjeničko uporište u pokrajni Idlib, bazu za obuku boraca iz grupe Fajlak al-Šam, jedne od najvećih opozicionih organizacija u Siriji, izjavio je njihov predstavnik Jusef Hamud, prenosi AP.

Posmatrači organizacije za monitoring ljudskih prava u Siriji, sa sedištem u Velikoj Britaniji, saopštili su da je broj žrtava veći – 78 poginulih i skoro 90 ranjenih i potvrdili da su spasilačke ekipe na putu ka poprištu napada.

Osim toga, u izveštaju britanskih humanitaraca izražava se sumnja da je napad izvela ruska ratna avijacija, saveznik predsednika Bašara Asada.

Sirijski pobunjenici su se zarekli da će se osvetiti za ovaj napad u kojem su, kako se navodi, poginule i vođe grupe Fajlak al-Šam, ocenivši da je reč o “ruskom zločinu”.

Nakon višemesečne blokade od strane sirijske armije, Turci su se prošle nedelje povukli iz svoje najveće vojne baze na teritoriji Idliba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here