Rusija će sama rešavati pitanje ljudskih prava

0

Spreman da razgovara, ne da mu se i drugi mešaju u državne poslove: Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev
 

"Rekao sam premijeru Danske (Lars Eke Rasmusenu) da smo otvoreni za razgovor o tim pitanjima sa zvaničničima drugih država kao i sa predstavnicima civilnog sektora i nevladinih organizacija", rekao je Medvedev nakon sastanka sa zvaničnicima Danske, gde od utorka boravi u zvaničnoj poseti, prenela je ruska novinska agencija Itar-tass.

 

Medvedev je napomenuo da su to unutrašnji problemi Rusije i da će ih ona rešavati sama, nezavisno od drugih.

 

"Nije nam potrebna podrška spolja za rešavanje tih problema. Moramo ih rešiti sami", rekao je on.

 

Govoreći o ubistvima novinara u Rusiji, Medvedev je naglasio da sva kriminalna dela moraju biti istražena, javlja Itar-tass.

 

Premijer Danske Rasmusen kazao je da su razgovori sa ruskim predsednikom prošli u dobroj atmosferi i da su tokom njih otvorena brojna pitanja oko kojih dve strane zauzimaju različite stavove.

 

On je naročito naglašio značaj Medvedevljevih ocena prilikom razgovora o modernizaciji, značaju pluralizma i poštovanju ljudskih prava.

 

"Posebno sam naglasio napredak koji je Rusija učinila u toj sferi, ali isto tako sam istakao da su građani Danske zabrinuti zbog ubistava novinara u Rusiji", kazao je Rasmusen.

 

Ruski predsednik je započinjući posetu istakao da ona predstavlja simbol strateških odnosa i uzajamnog poštovanja između dve zemlje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here