Tanjug/AP
Sergej Lavrov

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da će Rusija reagovati na moguće nove sankcije Zapada u vezi sa opozicionarom Aleksejem Navaljnim.

Lavrov je u intervjuu za televiziju „Rusija“ istakao da niko nije otkazivao princip reciprociteta u međunarodnim poslovima.

„Videćemo kakve će biti nove sankcije i reagovati. Ne možemo ovo ostaviti bez reakcije“, rekao je ministar.

Slučaj Navaljni

Navaljnom je 20. avgusta pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu. Avion je hitno sleteo u Omsku. Opozicioni lider prevezen je u bolnicu, gde je pao u komu. Lekari bolnice u Omsku saopštili su da mu je zdravstveno stanje stabilno i da, prema rezultatima obavljenih ispitivanja, kod Navaljnog nisu pronađeni znaci trovanja, moždanog udara, infarkta, infekcija, niti virusa korona.

Međutim, ruski bloger je 22. avgusta iz Omska prebačen na kliniku u Berlinu na zahtev njegove supruge.

Nemačka vlada je 2. septembra, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“. Navaljni je 7. septembra izveden iz kome i skinut sa respiratora.

Ranije je nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio da će nemačke vlasti na dnevni red staviti sve moguće varijante reakcije na navodno trovanje Navaljnog, uključujući i obustavljanje izgradnje „Severnog toka 2“. Niz zapadnih zemalja već je pozvao na uvođenje novog paketa sankcija Rusiji. Berlin je saopštio da će odluka biti doneta na evropskom nivou.

1 KOMENTAR

  1. Kome je ovaj Navalni uopste „opozicionar“???
    Putinu???..
    BUAHAHAHAHA!!!!!
    Nista ne svetu nije mizernije od takozvanog zapada, na celu sa Amerikom!

  2. Nemacki spijun, pogledajte koliko Merkelova se za njega zalaze.. Isto sto je bio Skripnik to je i ovaj Navaljni.
    Nemacki spijuni sa zeljom da prave nerede u Rusiji. Sve sto se desavalo u Ukrajini sada u Belorisiji sve su to namestaljke zapadnih rezima na celu sa Nemackom. Nemci guraju svoj nos svugde. E da im Putin hoce zavrnuti gas videli bi kako puze i mole.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime