Tanjug/AP
Harkov

Rusija je tokom jutra izvršila napad na civilnu infrastrukturu u ukrajinskom gradu Harkovu i Harkovskom regionu, zbog kojeg je više od 200.000 korisnika ostalo bez struje, saopštile su ukrajinske vlasti.

U gradu se dogodila serija eksplozija, nakon što su ruske snage raketnim sistemima S-300 izvršile udar na Harkov, prenosi Ukrinform.

Prema rečima načelnika Harkovske vojne oblasti Oleha Sinehubova, ruske snage su izvršile najmanje 10 udara na vitalnu infrastrukturu grada Harkova i regiona, a zabeleženi su nestanci struje.

“Ruski napad na istočni ukrajinski region Harkov prekinuo je strujnu konekciju sa više od 200.000 potrošača danas” rekao je Aleksij Kuleba, zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika na Telegramu.

Tokom jutra nastavljen je masovan napad Rusije na Ukrajinu, raketama iz strateških bombardera Tu-95MS i hipersoničnim raketama “kindžal”.

Pre toga, ukrajinski gradovi su bili na udaru dronova, prenosi Ukrinform.

Ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su tokom noći 18 ruskih raketa i 39 dronova od 82, koliko je ukupno lansirano, a glavna meta je bio zapadnoukrajinski region Lavov, saopštila je danas ukrajinska vojska na Telegramu.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here