Youtube/Russia Insight
Hipersonična raketa Avangard

Rusija će napraviti nove radare, koji će otkrivati hipersonične rakete, „nevidljive“ avione, helikoptere i strateške bespilotne letelice, rekao je zamenik komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije general-potpukovnik Jurij Grehov.

Prema njegovim rečima, prvi radar čiji domet seže iza horizonta „Kontejner“ uključen je u sastav dežurnih jedinica Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije 1. decembra prošle godine, prenosi televizija „Zvezda“.

– Planirano je da se u budućnosti napravi još nekoliko takvih radara čiji domet seže van horizonta, u cilju kontrole situacije u vazduhu i nad vodenim površinama  u različitim pravcima – rekao je Grehov.

On je istakao da radar „Kontejner“ svakodnevno detektuje i prati oko 10.000 vazdušnih objekata, uključujući borbene i izviđačke letelice raznih zemalja.

Prema njegovim rečima, „Kontejner“ sposoban je da detektuje vazdušne objekte različitih klasa, uključujući avione, koji su napravljei pomoću „stelt“ tehnologije, helikoptere, strateške bespilotne letelice, krstareće i hipersonične rakete na udaljenosti do 2.000 kilometara od državne granice Rusije na teritoriji zemalja Zapadne Evrope, Bliskog istoka i nad akvatorijom Persijskog zaliva, Crnog i Sredozemnog mora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here