pixabay.com
Rusija

Rusija je spremna da pokrene novu industriju – proizvodnju bespilotnih vazdušnih sistema, saopštio je potpredsednik Vlade Rusije Andrej Belousov.

“Arhipelag je pokazao da smo spremni da pokrenemo novu industriju. Nemamo sve, ali možemo da napravimo sve obrasce, na nivou demonstratora. Imamo skoro celu liniju, možda sa izuzetkom pojedinih komponenti. A ako govorimo o liniji bespilotnih vazdušnih sistema, onda je ona skoro kompletna”, rekao je on.

Belousov je naglasio da su domaći uzorci dronova na svetskom nivou, a neki čak i viši od svetskog.

“Otkrio sam da imamo proizvođače motora koji su traženi kod stranih partnera”, objasnio je potpredsednik Vlade i dodao da, uprkos tome, ima mnogo posla u ovoj industriji.

Po njegovim rečima, Rusija bi trebalo da do 2024. godine dostigne proizvodnju 18 hiljada velikih i srednjih civilnih dronova na godišnjem nivou.

“I to ne uzimajući u obzir dronove manje od 1 kg, kojih će biti na desetine hiljada”, objasnio je Belousov.

3 COMMENTS

  1. Mislim da bi ruska ambasada trebala da objavi konkurs sa visokom novčanom nagradom za inovativne ideje koje bi pomogle ruskoj industriji!!! Kontakt bi se ostvario direktno sa licem za prijem patenata-ideja što bi išlo preko ambasade u potpunosti sa isplatama u kešu!!! Mislim da bi se iznenadili sa korisnim i inovativnim idejama!!!

  2. Ameri su to odavno shvatili, a potom Izraelci. Mnogo je lakše za jednu državu da izgubi i 10 dronova, nego borbeni avion i pilota . Tu je upotreba u poljoprivredi, transportu, osmatranju, spasavanju i sl

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here