Ruski ambasador naljutio Hrvate

0

Na preporuku ruskog ambasadora u Zagrebu Roberta Makarjana (iznesenu u "Jutarnjem listu" u nedelju) da bi Hrvatska kao članica EU koja prati Brisel morala da vodi računa i o vlastitim nacionalnim interesima i brani svoj stav, stigao je ekspresan odgovor.
Samo nekoliko sati kasnije iz Ministarstva spoljnih poslova su mu odgovorili da "Hrvatska ne prati Brisel… i da učestvuje u stvaranju zajedničke evropske politike", što bi ruski ambasador trebalo da zna.
Makarjan je još optužio zapadne i hrvatske medije što prećutkuju oslobodilačku borbu proruskih pobunjenika u istočnoj Ukrajini.
A šta o toj borbi misli hrvatska diplomatija, objasnila je pre nekoliko dana njena šefica Vesna Pusić, koja je proruske borce uporedila sa martićevcima koji su u ratu devedesetih "haračili po okupiranim i etnički očišćenim delovima Republike Hrvatske".
Pusićka čvrsto veruje da će sankcije EU i SAD Rusiji postići cilj jer "ruska privreda ne može funkcionisati bez slobodnog pristupa svetskim financijskim tržištima".
Iako su ruskom ambasadoru iz hrvatskih diplomatskih krugova drsko poručili da bi "morao paziti šta priča", da im nije legla medijska promocija spomenutog intervjua govori diskretno pitanje autoru: "A jeste li ga morali staviti na naslovnu stranicu?"

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here