EPA/Yuri Kochetkov
Ruski bombarderi Tu-95MS (Foto: Arhiva)

Dva ruska strateška bombardera Tu-95MS letela su u blizini obale Aljaske, saopštilo je u danas rusko Ministarstvo odbrane.

“Dva strateška raketna nosača Tu-95MS dalekometne avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izvršila su planirani let u vazdušnom prostoru iznad neutralnih voda Beringovog mora, u blizini zapadne obale Aljaske. Let je trajao više od 7 sati”, saopšteno je.

Oni su pojasnili da su “pratnju lovcima pružale posade aviona Su-30SM Vazdušno-kosmičkih snaga”.

Piloti dalekometne avijacije redovno lete iznad neutralnih voda Arktika, Severnog Atlantika, Crnog i Baltičkog mora i Tihog okeana.

Svi letovi aviona Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije se izvode u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora.

3 COMMENTS

  1. Znači haos je samo, kad Rusito urade, to što zapad to ćini nonstop nije za nokakvu brigu,jer su to demokratske zemlje i rade to na demokratski način? To je onaj fenomen demokratskih i autoritarnih bombi!

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here