EPA-EFE

Vašington čak i nuklearni terorizam doživljava kao pozitivnu stvar ako je usmeren protiv Rusije, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

– Čak se i nuklearni terorizam percipira kao dobra stvar u Vašingtonu, ukoliko je usmeren protiv Ruske Federacije. Podsticanje zločinačkog režima Zelenskog je poput hoda po ivici noža. Neodgovorno podsticanje kijevskog režima preti radijacionom katastrofom. Takve aktivnosti podrivaju globalnu bezbednost – objasnio je ambasador.

Prema njegovim rečima, „prevaranti iz Kijeva koji su bankrotirali spremni su na svaku predstavu radi dostizanja svog cilja“.

– Da li je administracija spremna da plati Kijevu za tako nepromišljeno naoružavanje i snabdevanje oružjem? Zar ovdašnji političari ne shvataju na uštrb koga će zapravo biti iskorišćena njihova finansijska sredstva? Nije uspeo “projekat Ukrajina” koji je usmeren na prividni pokušaj nanošenja strateške štete Rusiji. Izuzetno je važno sprečiti da Zelenski u svojoj agoniji dozvoli da dođe do radijacione katastrofe – naglasio je Antonov.

Podsećamo, 7. aprila pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane saopštila da je ukrajinska vojska izvela napad dronom na kupolu šestog energetskog bloka. Konstatovano je da nije bilo kritičnih oštećenja na elektrani.

U međuvremenu, Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije saopštilo je da će sazvati sastanak Saveta bezbednosti UN na kojem bi se razgovaralo o napadu na Zaporošku nuklearku, kao i o pretnji po nuklearnu bezbednost.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here