EPA/Yuri Kochetkov
Ruski bombarderi Tu-95MS (Foto: Arhiva)

Posade strateških aviona nosača raketa Tu-95MS su u okviru letačko-taktičkih vojnih vežbi u Saratovskoj oblasti izvele noćne letove i uslovno lansiranje krstarećih raketa.

Kako prenosi televizija „Zvezda“, tokom vežbi posada aviona je realizovala zadatke izvlačenja vazduhoplovne, automobilske i specijalne tehnike tokom napada uslovnog protivnika, kao i uslovno lansiranje krstarećih raketa.

Kako je rekao komandant vazduhoplovnog puka, pukovnik Aleksandar Simonjenko, glavni zadatak bataljona bila je pravovremena i kvalitetna priprema vazduhoplovne tehnike za poletanje.

– U letovima su učestvovali mladi piloti. Posada je uvežbavala saradnju sa grupom za kontrolu letova noću uz ograničenu vidljivost – rekao je Simonjenko.

Grupe avijacije dugog dometa u Saratovskoj, Amurskoj, Irkutskoj i Rjazanjkoj oblasti podignute su na uzbunu u okviru planiranih taktičkih vežbi. Posade će uvežbavati prebacivanje vazduhoplovne tehnike na operativne aerodrome, letove sa dopunom goriva u vazduhu, borbenu primenu vazduhoplovnih sredstava za uništavanje kopnenih meta na poligonima.

U vežbama će učestvovati oko 20 jedinica vazduhoplovne tehnike, uključujući strateške nosače raketa Tu-160 i Tu-95MS, avione Il-78.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here