Ruski zajam na 10 godina

0

 

Pomoćnik ministra finansija i predsedavajući srpske ekspertske grupe Zoran Ćirović izjavio je da je ruska strana predložila da kredit namenjen budžetskoj podršci bude odobren na period otplate od 10 godina, kao i da se razgovara da grejs period bude od jedne do dve godine.

Važnija Šumadija ili Vojvodina?

 

Ćirović je rekao da jedina dilema sa kojom su pregovarači došli u Rusiju jeste gde da se usmeri preostalih 80 miliona od ukupno 800 miliona dolara koliko je predviđeno za infrastrukturu, odnosno da li dodatno za autoput Beograd-Čačak, ili za autoput Novi Sad-Horgoš.

 

On je istakao da je srpska delegacija predložila duže rokove, odnosno da period otplate bude veći i da iznosi najmanje 13 godina.

Ćirović je kazao da, ako sve bude išlo po planu, u petak treba da se održi sastanak na kome će se razmatrati i kredit za infrastrukturne projekte od 800 miliona dolara.

On je podsetio da srpska delegacija u Moskvi nastupa sa preciznom listom infrastrukturnih projekata, pa će se tako za Prokop tražiti 200 miliona dolara, elektrifikaciju pruge Niš-Dimitrovgrad 100 miliona, izgradnju pruge Valjevo-Loznica 150 miliona, obilaznicu oko Beograda na potezu Orlovača-Bubanj Potok 170 miliona, izgradnju puta Beograd-Čačak, koji će činiti deonicu puta "Južni Jadran" – 100 miliona dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here