pixabay.com
Rusija

Rusko ministarstvo spoljnih poslova osudilo je danas odluku Ekvadora da preda rusku vojnu opremu Sjedinjenim Državama na upotrebu u Ukrajini kao “nepromišljeno” kršenje ugovora.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je odluka Ekvadora doneta pod pritiskom spoljnih sila, javila je agencija RIA.

“Ovakvu nepromišljenu odluku donela je ekvadorska strana pod ozbiljnim pritiskom spoljnih zainteresovanih strana. Naši partneri su dobro upoznati sa odredbama ugovora, koje podrazumevaju obavezu da isporučenu opremu koriste u navedene svrhe i da je ne prenose trećem licu bez pribavljanja odgovarajuće saglasnosti ruske strane”, istakla je Zaharova.

Vlada Ekvadora saopštila je prošlog meseca da će prihvatiti ponudu Vašingtona da zameni “ukrajinski i ruski otpadni metal“ za naprednu američku opremu vrednu 200 miliona dolara.

Sjedinjene Američke Države su saopštile da će oružje koje dobije iz Ekvadora biti poslato Ukrajini kako bi pomoglo u jačanju njenih snaga na bojnom polju protiv Rusije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here