EPA/Georgi Licovski

Američki profesor i ekspert za bezbednost i politička pitanja Alon Ben Meir poručio je, govoreći o mogućnosti Rusije da se uključi u dijalog između Srbije i Kosova, da bi EU i SAD to trebalo da zaustave, uz ocenu da je budućnost Kosova i Srbije sa EU.

Meir je u postu na Tviter nalogu, spomenuo izjavu ruskog ambasadora u Beogradu Aleksandra Bocan Harčenka, koji je rekao da je Rusija spremna da se uključi u dijalog između Srbije i Kosova, ako Beograd to zatraži.

Međutim, prema njegovim rečima, EU i SAD bi to trebalo da zaustave, kao signal da je budućnost Kosova i Srbije sa EU.

“Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je da je Moskva spremna da se uključi u dijalog Kosova i Srbije ako Beograd to zatraži. EU i SAD moraju sprečiti učešće Rusije u ovom procesu i signalizirati da je budućnost Kosova i Srbije sa EU”, poručio je Meir.

4 COMMENTS

  1. Kakvo Licimerje,Netreba Rusija da se mesa da bi USA I EU Radili kako njima odgovara,Da bi Albancima dali sva prava a Srbima oduzeli vlastiti deo drzave.Ne pita se tu ni EU ni USA Nego Srbija i problemkoga ce Srbija da pozove u Dijalogu da stoji uz nju to je licni problem Srbije a ne EU i Usa.

  2. Baš su ovi američki eksperti “eksperti”! Ni manje ni više nego oni da spreče da Rusi učestvuju! Baš su “demokrate, borci za ljudske slobode”! Mi izgleda imamo pravo da nas oni ubijaju za naše dobro! “Milosrdni Anđeli”!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here