Tanjug/AP
Američka vojska

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven danas je oštro osudio Teheran zbog uvođenja sankcija američkim zvaničnicima i kazao da će SAD odgovoriti na eventualni napad Irana.

– Dok iranske milicije nastavljaju da napadaju američke trupe na Bliskom istoku, iranski zvaničnici prete da će izvršiti terorističke operacije na tlu SAD i u svetu. U jedno budite sigurni: SAD će štititi svoje građane – rekao je Saliven, prenosi “Tajms of Izrael”.

On je rekao da u to ulazi i zaštita građana koji rade za američke službe, kao i za one koji su se povukli iz službe.

– Mi, Amerikanci, imamo neslaganja o određenim političkim pitanjima. Imamo neslaganja i o politici prema Iranu. Ali smo ujedninjeni u odgovoru na pretnje i provokacije. Ujedinjeni smo da branimo naše ljude – dodao je Saliven.

Saliven je posebno naglasio da će SAD “raditi sa saveznicima i partnerima da uklone i odgovore na svaki napad koji izvede Iran”.

– Ako Iran napadne bilo kog našeg državljanina, uključujući i 52 ljudi kojima su uvedene sankcije u subotu, Teheran će se suočiti sa ozbiljnim posledicama – poručio je on.

3 COMMENTS

  1. Eh bas lepo uh kako vas boli odma reagujete i pretite.Vidite i sami kako je lose kada vama uvedu sankcije.A vi mozete da radite sta hocete i kome hocete da uvodute sankcije.Bravo Iran.Iran nije maciji kasalj.Neka sami ste trazili izigravate neku nedodirlhuvu zemlju i da sve radite bez zakona.

  2. Vidi ti ovoga preti Iranui.Kaze imamo nesuglasice sa Iranom vi imate sa puno zemalja nesuglacije Rusije Kine Severna Koreja Iran i jos 100zemalja.

  3. Amerika ima toliko dugova u svetu da bi bilo steta kad bi nestala. Ko bi nadoknadio toliko dugova? Da su bili pametni, mogli su se sa Rusima dogovoriti i povuci se kuci. Sad je kasno. Samo na kolena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here