SAD tvrdi da je Iran testirao balističku raketu

1

Iran je testirao balističku raketu srednjeg dometa, javila je televizija “Foks njuz”.

Prema rečima neimanovanih zvaničnika SAD, lansiranje je bilo izvedeno u četvrtak uveče. Prema verziji televizije, raketa „Šahab-3“ je bila lansirana na jugu Irana i letela oko 960 km u pravcu severa. Ona je pala u pustinju, nedaleko od Teherana.

Ova vest samo je nastavak tenzija na relaciji Iran – SAD, koje su u jednom momentu pretile da se pretvore u rat, budući da je američki predsednik, nakon obaranja američkog drona izdao, pa odmah i povukao – naređenje o vazdušnim udarima na Iran.

Takođe, situacija se zaoštrila i zbog napada na tankere koji su prevozili naftu za SAD, a za te napade je Vašington optužio – Iran. Potom je britanska kraljevska mornarica zaplenila iranski tanker, pa je Iran zaplenio britanski, da bi na kraju iz Teherana saopštili da su razbili mrežu CIA agenata u Iranu i da je nekoliko njih – osuđeno na smrt. Kao dokaz – postavili su njihove fotografije na društvene mreže.

1 COMMENT

  1. Duboka država pokušava Teampa da uvuče u rat ali on nije sam-sve je više onih koji ga podržavaju i razumeju u kom grmu leži zec. A zečevi neće dugo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here