pixabay.com

SAD planiraju da se vrate u Unesko, potvrđeno je danas iz sedišta ove agencije pri Ujedinjenim nacijama za kulturu, obrazovanje i nauku.

Amerika se povukla u decembru 2018. godine.

Kako je Unesko dodao, planirano je da se SAD vrate u organizaciju od jula, preneo je Rojters.

Vraćanje u Unesko je jedan od ciljeva administracije predsednika Džozefa Bajdena, u nastojanju da se suprotstavi onome što vidi kao rastući uticaj kineske vlade na dnevni red ove agencije pri Ujedinjenim nacijama, naveo je portal “Aksios”.

Nakon što je Palestinska samouprava postala puna članica Uneska 2011. godine, administracija Baraka Obame je prestala da finansira organizaciju jer je to zabranjeno američkim zakonom.

Trampova administracija je pre pet godina napustila Unesko zbog, kako je tada navedeno, “anti-izraelske atmosfere”.

Prošlog decembra, Kongres je odobrio zakon kojim će se odvojiti više od 500 miliona dolara neophodnih da SAD plati dug Unesku i da se vrati u organizaciju kao punopravni član.

5 COMMENTS

  1. Kad obnovite sve što ste uništili na Kosovu i u drugim zemljama, i kad oocučete priznanje Kosova i isplatite štetu koju ste naoravili, možete da se vratite

  2. Требате имати Душу и дела да вама се веруне.Ви сте највећи унтавач свега по Свету САД је покрала однела порушила у сви земљама Света сва дела старина.Није вредна да носо то име.

  3. Сигурно збор пријема Косова и Метохије, шта све неће радити наши непријатељи, фуј !?!

  4. Ko jos uzima za ozbiljno sve sektaske organizacije na zapadu…sada su vazne organizacije koje se prave na zapadu i u kojima se pitaju Rusija i Kina…tu je pravda i ravnopravnost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here