Safin: Agasi da vrati trofeje i pare

0

 

Agasi je u svojoj autobiografiji priznao da je koristio kristal metadon i da je potom lagao čelnike ATP da je supstanca slučajno dospela u njegov organizam. Safin, koji će posle Mastersa u Parizu objaviti odlazak u penziju, kaže da Agasi, ako je stvarno toliko pošten, treba sada da vrati pehare, novac od turnira i GS trofeje.

 

"Ne branim ATP, ali ono što je Agasi priznao dovodi sve u nezgodnu situaciju. ATP mu je dozvolio da osvaja trofeje i mnogo novca…i ispada da je čuvala njegovu tajnu. Ne znam samo šta mu je trebalo da prizna sve…meni je to okrutno", kazao je Safin.

 

Agasi, koji se 2006. godine oprostio od tenisa, osvojio je ukupno 60 trofeja, od čega osam Gren slem titula. On je kazao da je morao da prizna sve, jer nije mogao više da živi sa lažima.

 

"Ako je pošten igrač, kao što se predstavlja, treba da ide do kraja. Jer, ATP ima račun u banci…lepo može da ode tamo i vrati sav novac koji je zaradio", dodao je osvajač US i Australijan Opena.

 

Safin na kraju nedelje odlazi u penziju, a na pitanje da li će se i on odlučiti za autobiografsku knjigu, odgovorio je:

 

"Ja…meni ne trebaju pare. Pitanje je zašto li je Agasi to uradio…da se možda ne nada da će ovim priznanjem prodati više knjiga…Meni je to apsolutno glupo", zaključio je Rus.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here