Samo Barsa u “Areni”?

0

 

Najveća posećenost u Evroligi ikada – Grobari

 

Prošle sezone je u novobeogradskoj "lepotici" protiv Panatinaikosa pao rekord posećenosti na jednoj utakmici elitnog takmičenja (22.567 navijača), ali novi dvoboj sa slavnim atinskim klubom u "Areni" maltene je nemoguć.

 

Teniseri Srbije i SAD igraće od 5. do 7. marta, a meč Partizan – Panatinaikos na programu je 3. ili 4. Međutim, za potrebe Dejvis kupa potrebno je u "Areni" postaviti šljaku, što je proces koji iziskuje najmanje tri do četiri dana pripreme. Sa druge strane, utakmica Partizan – Barselona odigrala bi se tri dana uoči dvoboja Ane Ivanović i Jelene Janković sa Ruskinjama (na tvrdoj podlozi), pa postoje realne šanse da "Arena" bude spremna za Katalonce, jedini neporaženi tim u prvih deset kola Evrolige. 

"Bilo bi lepo da duel sa Barselonom igramo u "Areni", imamo razloga da optimizam. Videćemo u razgovoru sa čelnicima grada i dvorane, sve bi trebalo da bude poznato do petka" kaže poslovni direktor Partizana Mlađan Šilobad.

Po propisima Evrolige u top 16 fazi tim ne može da bude domaćin u dve različite dvorane, osim u "posebnim slučajevima".

 

"Razgovarali smo sa kolegama iz Evrolige i izvodljivo je da koristimo obe dvorane. Naravno da je i njima u interesu da takmičenje dobije još barem jedan spektakl poput onog prošle godine sa Panatinaikosom. Ipak, ponavljam, dok ne sednemo za sto sa čelnicima grada i "Beogradske arene", ne možemo ništa detaljnije da kažemo" dodao je Šilobad.

Dakle, najrealnija opcija je da Partizan – Barselona igraju u "Areni", dok bi crno-beli atinske klubove Marusi i Panatinaikos dočekali u "Pioniru". Kako god bilo, spektakl je zagarantovan.

Raspored Top 16 Evrolige

27. ili 28. januara: Panatinaikos – Partizan
3. ili 4. februara: Partizan – Barselona
10. ili 11. februara: Marusi – Partizan
24. ili 25. februara: Partizan – Marusi
3. ili 4. marta: Partizan – Panatinaikos
10. ili 11. marta: Barselona – Partizan

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here