Samo ga tata kritikuje

0

 

Nekadašnjeg srpskog golmana Ratka Svilara pamte stariji poznavaoci fudbalskih prilika širom bivše Jugoslavije, a o njegovom sinu Miletu (15) Evropa će tek pričati! Supertalentovani čuvar mreže mladog tima Anderlehta zavadio je najveće gigante engleskog fudbala, koji se svakodnevno utrkuju za potpis budućih zvezda.
Čelzi, Arsenal, Mančester Junajted… samo su neki od klubova koji bi golobradog Mileta želeli u svojim redovima, ali tata Ratko otkriva da za sada nema nameru da svog sina pušta van Belgije.
– Mogao je da bude veliki fudbaler, ali je odabrao da bude golman, kao i njegov otac – otkriva Svilar u intervjuu za lokalni Njuzbled.
– Bio je u Čelziju na probi. Nedavno ga je tražio Junajted, a sada ga je zvao i Arsenal. Svi ga žele. Ali, mi smo već dogovorili saradnju sa Anderlehtom, uprkos tome što ne može da potpiše ugovor do svog 16. rođendana. Trenutno ne postoji bolje mesto za njega. Razvija se u prelepoj sredini i to je najbitnije. Za njegove dvadesete ćemo već videti. Tu ključnu ulogu ima težak i naporan rad, ne samo sreća i talenat.
U Belgiji fudbalski kritičari već sada kažu da je Mile novi Tibo Kurtoa, ali Ratko, inače bivši golman Vojvodine i belgijskog Antverpena, spušta loptu na zemlju.
– Očigledno je da sam ja jedini koji ga kritikuje. Ali, već ćete videti sve. Ja sve mogu da primetim, bio sam profesionalni golman 29 godina. I znam zašto ga kritikujem. Želim da moj sin prođe najbolje moguće. Hoću da bude najbolji golman sveta. Svoj život bih dao da se tako nešto dogodi – zaključio je Svilar senior.

 

 

Miletov izbor Srbija
Ratko je jednom prilikom za Mocart Sport izjavio kako bi voleo da njegov sin brani za Srbiju, a ceni da bi to bila i Miletova želja.
– Moja želja je da to bude Srbija, a mislim da i on isto želi. Bio je jednom sa mnom u emisiji belgijske TV stanice, gde sam kao stručni konsultant učestvovao u najavi utakmice Srbija – Australija na SP 2010. Sedeo je u mom krilu i kada smo sve ispričali, voditelj emisije me upitao za koga će Mile braniti jednog dana. Rekao sam da ima oba pasoša, da će on sam odabrati. Mile se, međutim, u studiju odmah izjasnio za Srbiju i siguran sam da nije promenio mišljenje, bez obzira što u poslednje vreme tugujemo zbog rezultata reprezentacije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here