Janković uči holandski

0

Mehelen je na početku sezone, u kojoj se znalo da ga čeka borba za opstanak u Župiler Pro ligi Belgije, angažovao Aleksandra Jankovića. Nekadašnji trener Crvene zvezde i mlade reprezentacije Srbije u intervjuu za belgijski Nieunjsblad optimistično razmišlja kada je nastavak sezone u pitanju. Ekipa će biti samo još bolja. Delom i zbog toga što će po naredbi srpskog trenera svi govoriti istim jezikom:
– Obećao sam još kada sam stigao u Mehelen – zajedno sa igračima sa engleskog i francuskog govornog područja dva puta nedeljno ću pohađati časove holandskog jezika. Kad dođem kući nema TV, pustim neki flamanski kanal i gledam filmove sa holandskim titlom. To je najbolji način da se nauči jezik. Želim da od januara svi u svlačionici, ali i na terenu govorimo holandskim jezikom. Moramo da pokažemo poštovanje prema klubu koji nas plaća, kaže Janković i dodaje da je Miloš Kosanović, nekada mladi reprezentativac Srbije sa kojim sarađuje u Mehelenu, već naučio holandski.
Veći deo intervjua je, naravno, i posvećen Mehelenu, ali ima i dva zanimljiva detalja koja su se dotakla Zvezde, odnosno Srbije. Prvo pitanje se odnosilo na Jankovićev odnos sa Slavišom Stojanovićem, koji ga je nasledio u Ljutice Bogdana, a potom prešao u Lirs, pa će njih dvojica ove sezone biti ljuti rivali na terenu. Ali, pitanje je bilo sledeće – da li je Janković ljubomoran na Stojanovićevu šampionsku titulu?
– Ljubomoran? Ma kakvi. Zahvalan sam mu. Crvenu zvezdu nosim u srcu i Slaviša nam je svima doneo mnogo radosti. Lično ga ne poznajem, znam samo da je maestralno radio.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here