EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Jedina osoba koja je mogla da garantuje blagostanje Ukrajine bio je Vladimir Putin. Političari koji su postali lideri Ukrajine nakon raspada SSSR-a uglavnom su sledili sopstvene ciljeve, rekla je Marija Zaharova u intervjuu za portal 360.

Prema njenim rečima, ruski predsednik je sedam godina činio sve da osigura sprovođenje sporazuma iz Minska, ali je za uzvrat dobio od kijevskih lidera grimase i uvrede.

– Tragedija Ukrajine je u tome što tokom 30 godina njenog suvereniteta niko iz vlasti nije bio spreman da svoju sudbinu veže za zemlju i narod. Svako je rešavao svoje male probleme: neko je krao, ​​neko se afirmisao, ali nije bilo nijednog koji bi rekao: ja sam za Ukrajinu, njen narod i polazim od njenih nacionalnih interesa – istakla je ona.

Ranije je i bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko u razgovoru sa ruskim prankerima priznao da su Minski sporazumi zapravo bili potrebni da bi se dobilo na vremenu i da bi se ojačala ukrajinska vojska uz podršku NATO-a.

2 COMMENTS

  1. ŽIVELA EVROPA, ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here