Samoubistva pasa

0

Sa mosta u Škotskoj se navodno ubilo oko 600 pasa (Foto: Arhiva

 

Prvi incidenti su zabeleženi između 1950. i 1960. godine prošlog veka. Prolaznici su primetili da psi iznenada i neočekivano skaču s mosta i lete pravo u smrt. U nekim slučajevima, ako bi pas preživeo samoubilački skok, on bi, nakon što bi se oporavio, ponovo skočio.

 

Enigma bez rešenja

Bilo kako bilo, ova neobična pojava ostaje neobjašnjiva, a stanovnici ovog mesta su ozbiljno zabrinuti za živote svojih ljubimaca i u širokom luku obilaze ovo mesto. Na mostu je čak postavljen i natpis: "Opasan prelaz. Molimo vas da zadržite svoje pse na povocu". Do danas se s ovog mosta ubilo oko 600 pasa.

Da misterija bude još veća, primećeno je da psi skaču uvek s iste strane mosta i to na istom mestu. Ova neobična samoubistva su se dešavala uvek po sunčanom danu. Takođe je primećeno da najčešće skaču labradori, škotski ovčari i hrtovi.

Lokalno stanovništvo veruje da je most uklet. Po jednom verovanju, na ovo je uticao događaj iz 1994. godine kada je otac psihopata bacio svoju bebu, sina, tvrdeći da je antihrist. Ovo objašnjenje nije ubedljivo jer su samoubistva pasa zabeležena mnogo pre pomenutog događaja.

Druga teorija je da je most, u stvari, mesto gde se prepliću dva sveta, mrtvih i živih, a da psi imaju moć da osete te posebne energetske tačke koje ih, potom, razjare, pa oni impulsivno skaču, zanemarujući visinu na kojoj se nalaze.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here