“Sankcije Rusiji poremetiće svetsku ekonomiju“

0

Nemoguće je izolovati zemlju kao što je Rusija: Vladimir Putin
 

Govoreći grupi stranih novinara na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu Putin je rekao da sankcije stvaraju turbulencije i u ruskoj, evropskoj i globalnoj privredi, a to nikoga ne interesuje.

 

Govoreći o odnosima sa Japanom Putin je rekao da je Rusija spremna da pregovara sa tom zemljom u vezi sa ostrvima u Tihom okeanu, ali da Japan nije spreman za pregovore.

 

"I Japan i Rusija su zainteresovani da reše problem Kurilskih ostrva, ali rešenje tog pitanja ne sme da bude na štetu nijedne strane", rekao je Putin, dodajući da bilo kakav kompromis po ovom pitanju ne treba da znači poraz niti za Moskvu, niti za Tokio.

 

Komentarišući nedavnu izjavu britanskog prestolonasljednika princa Čarlsa koji je Putina uporedio sa nacističkim vođom Adolfom Hitlerom, ruski predsednik je ocenio da je to neprihvatljivo i pogrešno i da se ne može opisati kao "kraljevsko ponašanje".

 

Moskva će poštovati izbor Ukrajinaca

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da će Moskva poštovati izbor ukrajinskog naroda na predsedničkim izborima.

"Naravno da ćemo da poštujemo izbor ukrajinskog naroda i sarađivaćemo sa onima koji putem izbora dođu na vlast", rekao je Putin.

Govoreći o problemu gasa on je rekao da Ukrajina nema pravo da traži smanjenje cene gasa, ističući da se to pitanje mora rešiti putem dijaloga, a ne ultimatumom.

"Spremni smo na konstruktivan dijalog, koji se neće zasnivati na neosnovanim zahtevima i ultimatumima, već na civilizovanoj tržišnoj saradnji", rekao je Putin.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here