3 : 0
BAJERN - CRVENA ZVEZDA

Strelci: Koman u 33, Levandovski u 80, Miler u 89.

Na Alijanc areni u Minhenu nemački prvak savladao našeg u prvom kolu Lige šampiona.

Bajern: Nojer, Kimih, Zile, Pavar, Ernandez, Tijago, Toliso (od 65. Havi Martinez), Kutinjo (od 83. Miler), Koman, Perišić (od 66. Gnabri), Levandovski. Trener: N. Kovač (Hrvatska).

Zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Žander, Kanjas, Jovančić (od 61. Vulić), Garsija (od 83. Vukanović), Marin, Van la Para, Pavkov (od 70. Boaći). Trener: Milojević.

Ume Bajern pred svojom publikom da samelje protivnika i u Ligi šampiona, ali protiv Zvezde nije igrao kao nemačka mašina. Pobedio je zbog snalažljivosti svojih strelaca, a i zbog loših reakcija igrača našeg prvaka kad su pali golovi.

Kraj utakmice

89`: 3:0 – Tijago je iz slobodnog udarca proigrao Milera koji se ubacio iza leđa Zvezdine odbrane. U padu, ne puštajući loptu da padne na zemlju, savladao je Borjana iz neposredne blizine.

89`: Levandovski je iskosa poslao loptu pored Borjana, ali ju je Milunović sklonio s gol-crte.

87`: Ponovo je lopta iznenada pogodila prečku Zvezdinog gola. Milunović je loptu koja se odbila do njega glavom poslao u korner.

80`: 2:0 – Prvo je Gobeljić dao loptu Levandovskom u noge. Poljak je krenuo ka golu, želeo je da prioigra saigrača, ali mu je pas presečan. Poljski napadač, međutim, nije odustao. Krenuo je dalje ka lopti, koju je Gobeljić trebalo da izbije ne časeći časa. Levandovski je pored njega vrhom kopačke poslao loptu pored Borjana.

78`: Marin se pridodao Zvezdinoj akciji, a onda je iskosa pokušao da pogodi dijagobalni ugao. Lopta je prohujala pored Nojerove leve stative.

70`: Umesto Pavkova, koji nije imao nijednu upotrebljivu loptu, u igru je ušao Boaći.

65`: Levandovski pogađa prečku iz pokušaja da lobom nadmudri istrčalog Borjana.

63`: Tijago je pravovremeno startovao na loptu da bi sprečio Pavkova da šutira iz izgledne situacije iz šesnaesterca pa je Zvezdin napadač šutnuo Bajernovog igrača u nogu.

61`: Žanderu se stvorila prilika za udarac s roglja šesnaesterca, ali je bio na nezgodnoj strani pa je morao da šutira desnom. Veoma neprecizno.

57`: Borjan, koji je napustio gol posle greške Milunovića u predaji lopte, brani udarac Levandovskog.

55`: Perišić, pošto je lopta iz vazdušnog duela pala pred njega, šutira iz prve posred gola s pet-šest metara. Borjan je bio budan.

53`: Тoliso se ubacio po desnom krilu, šutirao je iz prve, a pogodio je spoljnu stativu. Borjan je zatvorio ugao.

51`: Degenek dobija žuti karton zbog oštrog starta s leđa nad Levandovskim. Poljski napadač je zatim iz slobodnog udarca s 20 i kusur metara pucao preko gola.

46`: Posle nekoliko kratkih pasova ispred Zvezdinog šesnaesterca Kutinjo je šutirao preko gola.

Počelo je drugo poluvreme. Nema izmena.

Bajern prvi put u Ligi šampiona ima četvoricu Francuza među 11 igrača (Ernandez, Pavar, Toliso, Koman).

Poluvreme

39`: Kutinjo je zatresao mrežu ali je bio u ofsajdu, očigledno najbliži Borjanu.

33`: 1:0 – Poklekla je Zvezdina odbrana. Na centaršut Perišića s leve strane Koman je izbio ispred Žandera, koji nije primetio da mu Bajernov igrač dolazi s leđa. Koman je u padu zakucao loptu glavom u gol.

27`: Žander je povukao Zvezdinu kontru po levoj strani, a onda se s dvadesetak metara iskosa opdvažio na šut. Lopta je prohujala pored Nojerove desne stative. Bajernov golman se bacio za svaki slučaj.

21`: Lopta je na ivici šesnaesterca legla na nogu Kutinju. Njegov topovski udarac završio je tik iznad Zvezdine prečke.

18`: Buket Zvezdinih igrača bio je u Borjanovom petercu, ali je Bajern pokušao preko Kimiha s desne strane. Njegov centaršut po zemlji požrtvovano je u padu izblokirao Žander.

15`: Pavar za dlaku ispred Pavkova kome se lopta stvorila ispred nogu posle Marinovog pasa.

13`: Hteo je Mojer da se poigra s loptom nedaleko od gol-linije, a onda ju je krajnjim naporom iybio u korner na oči Pavkova.

10`: Zvezda za sada ima dobar blok ispred svog šesnaesterca. Lopta je gotovo sve vreme u Bajernovim nogama, ali bez upotrebljivih dodavanja.

5`: Kimih je van terena žaleći se na povredu. Boateng je poslat na zagrevanje.

3`: Bajern je prvi put pripretio. Sa 15 metara je šutirao Toliso, ali je izblokiran.

Utakmica je počela

Rezerve

Bajern: Ulrajh, Kizans, Havi Martinez, Boateng, Davis, Gnabri, Miler.

Zvezda: Popović, Pankov, Vulić, Petrović, Boaći, Babić, Vukanović.

Sudi Škot Maden. Temperatura u Minhenu je 12 stepeni.

Kao što je Argentinac Mateo Garsija bačen u vatru već u prvoj utakmici plej-ofa protiv Jang bojsa u Bernu, tako se Milojević rešio da šansu umesto Vukanoviću pruži Holanđaninu Van la Pari, koji će na Alijancu debitovati u Zvezdi. Pavkov je izbor za najisturenijeg igrača “crveno-belih”, Gobeljić, možda rovit, zauzeće mesto na desnoj strani, a Brazilac Žander umesto povređenog Rodića na levoj.

U Bajernovom timu umesto povređenog levog beka Austrijanca Alabe igraće Francuz Ernandez, a desno Kimih. Sa Zileom u half liniji neće biti Boateng nego Francuz Pavar. Miler je ostao na klupi, a od početka igra Hrvat Perišić. Brazilac Kutinjo biće, kao Marin u Zvezdinom timu, glavni igrač veznog reda.

Ako je tenk ispred severne tribine “Marakane”, s tačke gledišta Zvezdinih navijača, crveno-bela mašina na fudbalskom bojnom polju, onda je Bajernov tim tenk germanskog kova, koji će se navaliti na odbranu našeg prvaka u svojim uvek najvišim pretenzijama u klupskom fudbalu Evrope.

Bajern, čedo Bavarske, a sportski simbol Nemačke, nametnuće se od prvog minuta kao potpuni favorit, s namerom da što pre zatrese Zvezdinu mrežu, a Zvezda, s nostalgijom prošlog vremena kada je pred njom Bajern pao i u Minhenu, uzdaće se u izdržljivost zadnjeg reda i lucidnost nekadašnjeg nemačkog reprezentativca i bundesligaškog igrača Marina na “domaćem” terenu.

Zvezda će igrati u ovom dresu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here