Foto: Tanjug/AP
Fernando Santoš

Selektor fudbalera Portugala, Fernando Santoš, ima poverenje fudbalskog saveza svoje zemlje.

Posle poraza od Srbije, Portugal je otišao u baraž i predstoji mu žestoka borba za plasman na Mundijal.

Bilo je 2:1 za Srbiju na Lužu, a Santoš ipak ima veliki kredit.

Ne zaboravlja se da je Portugal vodio 2016. do titule prvaka Evrope, pa će sada dobiti šansu da nastavi da radi.

Selektor Portugala je od septembra 2014. i malo je nedostajalo da mu Dragan Stojković Piksi prekine niz.

Ipak, posle dugog većanja u vrhu FS Portugala, ukazano mu je poverenje i za baraž, a Santoš je rekao da će sam otići ako ne ostvari zacrtani cilj, a to je plasman na Svetsko prvenstvo.

– Bilo je dosta fluktuacija od 2018. Postoji nova generacija igrača sa drugačijim karakteristikama, prestali smo da igramo 4-4-2 i prešli smo na 4-3-3. Bilo je padova, ali ovaj tim je već napravio veoma dobre stvari 2020. godine u Ligi nacija, a pre dve godine ovi igrači su osvojili Ligu nacija. Ali zaista smo imali dve loše utakmice, protiv Nemačke i Srbije smo odigrali možda i najgore utakmice ikada. Sa Irskom je drugačije jer sam igrao sa timom koji nikada nije igrao zajedno – objasnio je on u intervjuu za portugalske medije.

Priznao je Santoš da se loše snalazi protiv timova koji igraju sa tri štopera, a baš tako je i Srbija odigrala.

– Kad god se suočimo sa timovima koji igraju sa četiri defanzivca, to nije primećeno, ali sa tri defanzivca uvek osećamo poteškoće. Bilo je to sa Belgijom, sa Švajcarskom, uvek smo imali poteškoća da pritisnemo visoko i dobijemo loptu. Ali ja ću uspeti da rešim to pitanje i postavim igrače tako da iskažu svoj talenat i kvalitet bez obzira na selekciju koja nam padne u žrebu.

Portugal je povlašćen uz Škotsku, Italiju, Rusiju, Švedsku i Vels, u drugom šeširu su Turska, Poljska, Severna Makedonija, Ukrajina, Austrija i Češka.

Ne mogu samo da se sastanu Rusija i Ukrajina zbog političkih razloga, žreb se održava 26. novembra. Formiraju se polufinala i finala, iz šest utakmica dobićemo tri finalna meča i pobednici idu na Mundijal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here