Atletikov novajlija, nekadašnja Partizanova nada, postigao gol u debitantskoj utakmici za madridski tim.

Ivan Šaponjić (21) mora da koristi svaki minut prilike koju mu da argentinski trener Dijego Simeone da bi i njega uverio u raskošni talenat, a naš igrač, jedan od najzaslužnijih za titulu omladinskog prvaka sveta 2015. u Novom Zelandu, odmah je i pokazao kakav mu je osećaj za gol. U 77. minutu utakmice sa španskim drugoligašem Numansijom, koja je Atletiku pripala s 3:0, našao se na pravom mestu da oštar centaršut sa suprotne strane sprovede u mrežu. Bio je to drugi pogodak “jorgandžija”.

Meč je održan u čast dugogodišnjeg Atletikovog predsednika Hesusa Hila (1987-2003), posle koga je na čelo kluba došao aktuelni glavni čovek Enrike Serezo. Igrano je na nižerazrednom terenu u varoši Burgo de Osma, Hilovom rodnom mestu. Numansija je odabrana za protivnika kao i nekoliko puta ranije jer je iz provincije Sorija u autonomnoj oblasti Kastilja i Leon, u kojoj se i nalazi taj gradić.

Šaponjić je ušao u igru u 63. minutu. Prvi gol je dao Vitolo u 69, a treći u 83. minutu Brazilac Felipe, takođe novajlija. Prvu utakmicu u Atletikovom dresu upisali su i Meksikanac Ektor Erera, pojačanje iz gradskog rivala Reala Markos Ljorente, Englez Kiran Tripijer, koji je došao iz redova evropskog viceprvaka Totenhema, a i mladi portugalski napadač Žoao Feliks, plaćen Benfici 120 miliona evra, koji je izašao iz igre već u 30. minutu zbog povrede kuka.

 

1 COMMENT

  1. Bravo, bas mi je drago za Saponjica jer je strasan igrac, koji bi mogao nesto napraviti u Spaniji. Za Jovica kojeg jako obozavam sam zabrinut, jer mislim da njegov nacin igranja vise odgovara Nemackoj ili Engleskoj ligi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here