Dolaskom Mauricija Sarija (60) na klupu Stare dame i njeno rivalstvo s Napolijem dobija novu dimenziju.

Sari se vratio u italijanski fudbal preko Premijer lige. Posle jedne sezone kao strateg Čelzija, kojem je doneo trofej u Ligi Evrope, osmostruki uzastopni prvak Serije A Juventus ga je odabrao za najbolje moguće rešenje posle rastanka s Masimilijanom Alegrijem. Ugovor je do juna 2022, a novi trener je i zvanično predstavljen.

Sari s novim rukovodiocima u italijanskom fudbalu

Dva su pitanja koja u vezi s njim bude posebno zanimanje: kakva će biti saradnja s portugalskim asom Kristijanom Ronaldom, koji je najsjajnija Juventusova zvezda postao prošlog leta, i kakvi će biti dueli s Napolijem, Sarijevim bivšim klubom iz rodnog mu grada.

– Trenirao sam mnogo dobrih igrača, ali sa Ronaldom se i ja pomeram nivo iznad. On je na vrhu sveta. On ima svaki rekord u svetu fudbala i pomoći ću mu da postavi nove, znajući da sam učestvovao u tome.

Šta kaže na to što ga iz Napolija zovu izdajicom?

– Dobio sam poruke od igrača koje su bile u veoma drugačijem tonu. Nekada igrači javno kažu nešto da bi se uklopili u okruženje. Bio sam tri godine u Napoliju, napravio sam izbor zbog poštovanja prema klubu da odem u inostranstvo. Imao sam potom želju da se vratim u Italiju, dobio sam ponudu Juventusa i to je to. Poštujem sve u mom životu i dajem 110% za svaki klub. Tako će biti i u ovom klubu. Moji izbori su bili vrlo logični, nema potrebe pisati roman o tome.

Oglasio se i Napolijev predsednik, živopisni De Laurentis.

– Sari je čovek stadiona, sa one fanatične tribine. Zato se i dopada navijačima. Sadašnji trener Napolija Karlo Ančeloti, za razliku od njega, ima manir rukovodioca. Biće zanimljivo videti kako će se Sari sa svojim temperamentom prilagoditi Juventusu. A još i zanimljivije kada ga Ančeloti pobedi. Da li će i tada navijači Napolija da smatraju da je Sari jedan od najboljih trenera u klupskoj istoriji?

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here