EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Kandidat za kosovskog premijera Pokreta Samoopređeljenje Aljbin Kurti sastao se danas s predstavnikom koalicije “Sloboda“ Nenadom Rašićem.

Kako je prenela prištinska Koha, Kurti i Rašić sastali su se u jednom hotelu u Prištini, a detalji razgovora još nisu poznati.

Samoopredeljenje je, prema preliminarnim rezultatima CIK-a, osvojilo najviše glasova na vanrednim parlamentranim izborima 6. oktobra. Kurti je već zapoceo sastanke o mogućnostima formiranja nove vlade.

Podseća se da je lider Samoopredeljenja u više navrata naglašavao da ne smatra da je potrebno da u njegovoj vladi budu predstavnici Srpske liste, najjače stranke kosovskih Srba, već samo oni Srbi koji poštuju i priznaju kosovske institucije.

3 COMMENTS

  1. Sta cu reci pa zna se! Pod prvi da nisu potpisali nesto sto netreba nebi se predsednin sastajao sa njim. Kurti po pravilu Ustava Srbije je terorista koji na neki nacin podrzao da se digne ruka na Srbiju. Postavsi lider tzv Kosova kurti je fakticki pregazio ustav Srbije! A ako se nas predsednik sastane sa Kurtijem on fakticki zaokruzuje drzavmost Kosova! Po ustavu Srbije svako ko to uradi treba da bude procesuiran i da odgovara za krsenje ustava Srbije, dal on bio predsednik, ministar, poslanik i sta ja znam. A svako ko krsi ustav Srbije je nazalost izdajnik!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here