Tanjug
Aleksandar Vučić, Miroslav Lajčak i Aljbin Kurti

Naredni sastanak glavnih pregovarača u dijalogu Kosova i Srbije biće održan 16. novembra u Briselu, najavio je danas zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi.

Bisljimi je na konferenciji za medije rekao da se sa izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom dogovorio samo da se sledeći sastanak održi 16. novembra.

– Sledeći sastanak biće sledećeg četvrtka u Briselu i to je jedini dogovor koji smo postigli – rekao je Bisljimi, prenosi Kosovo onlajn.

On je istakao da u Briselu „više neće biti kompromisa“.

– S tim je gotovo. Mi smo u fazi implementacije sporazuma, a ne pregovora. Kosovo insistira da se sporazumi implementiraju u potpunosti – naglasio je Bisljimi.

Lajčak je tokom posete Prištini pre dva dana kazao da je sa Bisljimijem razgovarao o nerešenim pitanjima u vezi sa dijalogom i da je cilj posete bio da se postave temelji za naredni sastanak glavnih pregovarača.

Ukazao je da je predložio dnevni red za taj susret, na kome će „fokus biti na postizanju trenutnog napretka u primeni sporazuma i iznalaženje trajnih rešenja za izazovnu situaciju na severu“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here