Lična arhiva
Učesnici jednog od ranijih seminara

Centralni savet Srba u Nemačkoj, u saradnji sa berlinskim Senatom za privredu i Investicionom bankom Berlin, organizuje seminar za pokretanje sopstvenog biznisa, na srpskom jeziku. Seminaru se može prisustvovati lično, u Berlinu, ili onlajn, preko ZOOM-a. Za sve učesnike, obezbeđen je posebno pripremljen info-materijal na temu preduzetništvo, a posle seminara, dobiće sertifikat o učešću.

Za sve koji planiraju da se upuste u vode privatnog biznisa, iako znaju nemački, ovo je prilika da najvažnije informacije na temu “Osnivanje firme u Nemačkoj” dobiju i na srpskom jeziku. Seminar traje samo jedan dan. Stručnjaci za ovu oblast učesnicima stoje na raspolaganju, da ih individualno i kompetentno savetuju. Učesnici će dobiti informacije o svim formama privatnih preduzeća, kakva u Nemačkoj mogu da se osnuju, o njihovim specifičnostima, i obavezama koje sa sobom nose.

PREDAVAČ: Dragana Nikolić

Predavač na start ap seminaru je Dragana Nikolić, koordinator za međunarodne odnose, ekonomiju i dalje obrazovanje, pri Centralnom savetu Srba u Nemačkoj.

Broj mesta je ograničen. Za onlajn učesnike, obavezna je uključena kamera. Vreme održavanja seminara je subota, 20.11. od 11 do 16 sati. Prijave su na: https://lets-meet.org/reg/8a7081c7ef1a63252f.

Dodatna pitanja mogu se postaviti na telefon: +49 (0) 30 – 98 34 61 21 i na imejl: kontakt@zentralrat-der-serben.de

Seminar će biti organizovan na adresi Sophie-Charlotten-Strasse 9-10.