PKS

17. junsko savetovanje “Platne kartice 2019” održava se u organizaciji Grupacije za razvoj platnih kartica i digitalnih plaćanja Privredne komore Srbije, sa temom daljeg podsticaja bezgotovinskih oblika plaćanja, odnosno afirmacije veće upotrebe „pametnih” mobilnih telefona za svakodnevna plaćanja.

U fokusu ovogodišnjeg skupa predstaviće se “PKS instant PAY” aplikacija, koju je pripremila Privredna komora Srbije, kao korak ka modernizaciji poslovanja preduzetnika i MSP sektora. Ova aplikacija će trgovcima, bez ikakvih inicijalnih i fiksnih troškova, omogućiti pristup novom vidu bezgotovinskog plaćanja mobilnim telefonom ili tablet uređajem.

Usluga je zasnovana na Instant platnom sistemu Narodne banke Srbije koji omogućava plaćanja u režimu 365 dana u godini, sedam dana nedeljno, 24 časa dnevno.

Sve ove aktivnosti usmerene su na smanjenje troškova platnih transakcija, čine elektronska plaćanja jednostavnijim i poboljšavaju i proširuju usluge svih privrednih društava, a prvenstveno malih trgovaca i preduzetnika.

14. jun 2019, 09:30 časova, PKS, Resavska 15, sala 1, prizemlje

Učešće na savetovanju potvrditi na Platne kartice 2019 ili bankarstvo@pks.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here